fbpx

Mihin ajankohtaan tilitoimiston vaihto kannattaa sijoittaa?

Kun yhteistyö tilitoimiston kanssa aiheuttaa enemmän päänvaivaa kuin hyötyjä, on tilitoimiston vaihto ajankohtaista. Mikäli et ole varma, milloin on oikea aika ryhtyä pohtimaan tilitoimiston vaihtoa, lue lisää aiheesta blogikirjoituksesta: Milloin tilitoimiston vaihtoa kannattaa harkita?. Tässä kirjoituksessa syvennymme tilitoimiston vaihtoajankohtaan – milloin vaihto kannattaa toteuttaa ja minkä takia?

Älä lykkää vaihtoa tulevaisuuteen

Kun päätös tilitoimiston vaihdosta on tehty, tulee seuraavaksi suunnitella sopiva vaihtoajankohta. Harmittavan usein vanhassa tilitoimistossa pysytään turhan kauan, vaikka palvelun tasoon ei oltaisi tyytyväisiä. Usein vanhalla tilitoimistolla halutaan jatkaa tilikauden loppuun saakka tai vaihtoa lykätään useita kuukausia parempaa ajankohtaan odotellessa… jota ei välttämättä koskaan kuitenkaan tule. 

Mikäli olet tilanteessa, jossa yhteistyö tilitoimiston kanssa ei toimi, kannattaa vaihto suorittaa mahdollisimman pian, eikä vasta silloin kun on pakko. Käytännössä tilitoimiston vaihto voidaan ajoittaa mihin tahansa kuukauteen, joten älä turhaan odottele kahdeksaa kuukautta tilikauden päättymistä tai ”parempia aikoja”. Tärkeintä yritykselle on aloittaa vaihtoprosessi hyvissä ajoin, jolloin vältytään paniikkiratkaisuilta ja -aikataululta. 

Mitä nopeammin vaihdat, sitä nopeammin asiat helpottuvat

Huonossa yhteistyössä on turha roikkua. Vaikka vaihto voikin vaatia yritykseltä pientä joustoa ja resursseja, maksaa se itsensä varmasti takaisin nopealla aikataululla. Mikäli uudella tilitoimistolla säästyy aikaa ja rahaa, eikö se vaihto olekin kannattavampi hoitaa nyt kuin vasta 8 kk päästä? Mitä nopeammin vaihto toteutetaan, sitä nopeammin pääset nauttimaan uuden toimivamman yhteistyön hedelmistä.

Kun vaihto hoidetaan ajoissa...

Kun tilitoimiston vaihtoa ei jätetä viime tippaan, voidaan sille antaa enemmän aikaa ja koko vaihtoprosessi on molemmille osapuolille mukavampi kokemus. 

Kun vaihto hoidetaan ajoissa:

–  Ehdit huomioimaan nykyisen tilitoimistosi irtisanomisajan

– Ehdit kartoittamaan uusia tilitoimistoja huolellisesti, etkä päädy paniikissa ensimmäiseen vaihtoehtoon

– Ehdit suunnitella vaihtoprosessin huolellisesti, jolloin asiat tulee hoidettua ajallaan ja oikein

Aika vaihtaa tilitoimistoa?

Tutustu Evelia Tilien palveluihin osoitteessa evelia.fi/tilitoimisto.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa