fbpx

Asiakkaidemme usein kysymät kysymykset

Laskutus

Eveliassa on valmiina tili ”9660 / Saamisten luottotappiot”, jolle luottotappiot voidaan tarvittaessa kirjata. Luottotappiotilille tiliöidyistä laskuista tulee myös erittely kirjanpitäjälle. 

Ulkomaalaisen y-tunnuksen voit lisätä asiakastietoihin esimerkiksi nimen jatkoksi. Huom! Evelian y-tunnuskenttä on vain suomalaisia y-tunnuksia varten. 

TULOSTUSPALVELU:

Mikäli käytössäsi on Maventan tulostuspalvelu, varmista että olet ottanut käyttöön ja aktivoinut Maventan ulkomaantulostuksen, sekä sen että Eveliasta asiakkaan tiedoista löytyy maa, johon lasku lähetetään.

 

VERKKOLASKU:

Mikäli lasku lähtee ulkomaille verkkolaskuna, riittää, että osoite ja operaattori ovat oikein.

 

SÄHKÖPOSTILASKU:

Mikäli lasku lähtee sähköpostitse, ei mitään muutoksia normaaliin tarvita.

Voi. Mikäli haluat, että laskun liitteet lähtevät asiakkaalle tulostuspalvelun kautta, tulee sinun kytkeä tämä asetus erikseen päälle Maventan kautta. Voit ottaa yhteyttä joko Evelian tai Maventan tukeen, jotta palvelu voidaan kytkeä päälle.

Tuplasuoritus johtuu yleensä siitä, että pankissa on kaksi pankkiyhteysvaltuutusta auki samanaikaisesti, joista tulee sekä xml- ja it -muotoinen aineisto Evelian kanavaan noudettavaksi.
 
Asia korjaantuu helposti pyytämällä omasta pankista tarkistusta, toimittavatko he kahta eri muotoa viitemaksuista. Mikäli toimittavat, tulee sinun pyytää heitä poistamaan ylimääräisen.
Laskun liitetiedoston suurin sallittu koko on 5 MB.

Ostolaskut

RF-viite on jäännösveron viitenumero. Evelia osaa automaattisesti tehdä tarvittavat toimenpiteet, jotta viitenumero muutetaan perinteiseen muotoon.

Projektit

Sisältyy, tämä tulee huomioida myös työkustannusarvioissa.

Huom! Sosiaalikuluprosentin voi myös asettaa projektikohtaisesti.

Työkustannukset tulee merkata verottomina.

Pankkiyhteys

Kun vaihdat pankkia, tulee sinun tehdä uuden pankkisi kanssa pankkivaltuutus eli täyttää pankkivaltuutuslomake ja lähettää se uudelle pankillesi. Tämän lisäksi, tulee sinun luoda Eveliaan myös uusi tili kyseiselle uudelle pankkitilille.

Pankkia vaihdettaessa, voi uusi ja vanha pankki olla päällekkäin Eveliassa eli vaikka teet uuden valtuutuksen, ei se vielä poista vanhaa tai lopeta sitä toimimasta. Kun uusi pankkiyhteys on toiminnassa, kannattaa sinun päättää vanha pankkiyhteys, mikäli sitä ei enää käytetä.

Kuitit

Käteis-/korttiostokuitin voi hyvittää työntekijälle esimerkiksi tilisiirtona verkkopankissa, mutta myös palkanmaksun yhteydessä tai Evelian ostoreskontran maksu-toiminnolla.

Toimittajat & Hinnastot

Me päivitämme tukkureiden hinnastot Eveliaan puolestasi, joten voit olla varma, että käytössäsi on aina ajantasaiset OVH-hinnastot, joiden eteen sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Kirjanpito

Eveliasta on mahdollista tehdä aineistosiirrot suoraan Netvisoriin, Fivaldiin, Tikoniin, Procountoriin, Heerokseen, Brioxiin, Fennoaan, EmCeen ja Asteriin. Lisäksi kirjanpitoaineiston mukana tulee myös selkokieliset pää- ja päiväkirjatiedostot PDF-muodossa. Fennoaan myös tarjolla API-rajapinta (huom, Fennoa veloittaa rajapinnan käytöstä kk-maksun).

Ei tarvitse, lukee aineistojen tileistä.

Certum & Noja Rahoitus

Kuluttaja-asiakkailla nimi, osoite, postinumero ja postitoimipaikka riittävät, yritysasiakkailla pitää ylläolevien lisäksi olla vähintään y-tunnus ja verkkolaskuja varten myös verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoitteet löytyvät kätevästi www.verkkolaskuosoite.fi palvelusta. 

Asiakastiedoissa tulee olla verkkolaskuja varten verkkolaskuosoite@operaattori, jos lasku lähetetään Noja Rahoituksen kautta. Verkkolaskuosoitteet löytyvät kätevästi www.verkkolaskuosoite.fi palvelusta. 

Tuonnit vanhoista ohjelmistoista

Vanhasta ohjelmistosta saadaan käytännössä aina tuotua asiakasrekisteri Eveliaan. Vanhasta ohjelmistosta riippuen myös tuoterekisteri ja tietyistä ohjelmista myös työmääräimet/lähetteet ja laskuhistoria saadaan tuotua Eveliaan. 

Evelia Work -sovellus

Sinun tulee olla rekisteröitynyt Evelia-käyttäjäksi ennen ensimmäistä kirjautumista sovellukseen. Mikäli olet uusi Evelia-käyttäjä, olet saanut rekisteröitymislinkin sähköpostiisi, jonka kautta pääset tekemään rekisteröinnin. Mikäli olet jo rekisteröitynyt käyttäjäksi, on tunnuksesi sama sovellukseen kuin Evelian selainversioon. Käyttäjätunnuksena toimii aina sähköpostiosoitteesi.

KIINNOSTUITKO?