fbpx

Asiakkaidemme usein kysymät kysymykset

Laskutus

Kirjanpitäjältä  kannattaa kysyä asiasta, mutta melko yleinen tapa on lisätä lasku selvittelytilille. Tilikartasta voidaan kuitenkin perustaa luottotappioille sopiva taseen tili.

Melko usein luottotappiot kirjataan vain pois tai jätetään vajaaksi ja myöhemmin kirjanpitäjän kanssa päätetään, että rahoja ei tulla saamaan, jolloin ne kirjataan tappioksi, jonka jälkeen lasku suoritetaan käsin pois esim. selvittelytilille, josta se kirjanpidossa siirretään tappioksi.

Ulkomaalaisen y-tunnuksen voit lisätä asiakastietoihin esimerkiksi nimen jatkoksi.

  • TULOSTUSPALVELU: Mikäli käytössäsi on Maventan tulostuspalvelu, varmista että olet ottanut käyttöön ja aktivoinut Maventatn ulkomaantulostuksen, sekä sen että Eveliasta asiakkaan tiedoista löytyy maa, johon lasku lähetetään.
  • VERKKOLASKU: Mikäli lasku lähtee ulkomaille verkkolaskuna, riittää että osoite ja operaattori ovat oikein.
  • SÄHKÖPOSTILASKU: Mikäli lasku lähtee sähköpostitse, ei mitään muutoksia normaaliin tarvita.

Voi. Mikäli haluat, että laskun liitteet lähtevät asiakkaalle tulostuspalvelun kautta, tulee sinun kytkeä tämä asetus erikseen päälle Maventan kautta. Ota siis yhteyttä Maventaan ja ohjeistavat sinua. 

Ostolaskut

RF-viite on jäännösveron viitenumero. Mikäli viitenumero ei toimi, voit ottaa RF:n ja kaksi ensimmäistä merkkiä pois, jolloin sen tulisi toimia. 

Projektit

Sisältyy, tämä tulee huomioida myös työkustannusarvioissa.

Työkustannukset tulee merkata verottomina.

Pankkiyhteys

Kun vaihdat pankkia, tulee sinun tehdä uuden pankkisi kanssa pankkivaltuutus eli täyttää pankkivaltuutuslomake ja lähettää se uudelle pankillesi. Tämnä lisäksi, tulee sinun luoda Eveliaan myös uusi tili tälle uudelle pankkitilille.

Pankkia vaihdettaessa, voi uusi ja vanha pankki olla päällekkäin Eveliassa eli vaikka teet uuden valtuutuksen, ei se vielä poista vanhaa tai lopeta sitä toimimasta. Kun uusi pankkiyhteys on toiminnassa, kannattaa sinun päättää vanha pankkiyhteys, mikäli sitä ei enää käytetä.

Kuitit

Ensisijaisesti tilisiirtona (helpoin ja nopein tapa), onnistuu myös palkanmaksun yhteydessä tai ostolaskulla.

Toimittajat & Hinnastot

Me päivitämme tukkureiden hinnastot Eveliaan puolestasi, joten voit olla varma, että käytössäsi on aina ajantasaiset hinnastot, joiden eteen sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Kirjanpito

Eveliasta on mahdollista tehdä aineistosiirrot suoraan Netvisoriin, Fivaldiin, Tikoniin, Procountoriin, Heerokseen, Brioxiin, Fennoaan, EmCeen ja Asteriin. Lisäksi kirjanpitoaineiston mukana tulee myös selkokieliset pää- ja päiväkirjatiedostot PDF-muodossa.

Ei tarvitse, lukee aineistojen tileistä.

Certum & LähiRahoitus

Asiakastiedoissa tulee olla verkkolaskuosoite, jos lasku lähetetään Certumin kautta.

Asiakastiedoissa tulee olla verkkolaskuosoite@operaattori, jos lasku lähetetään Lähirahoituksen kautta.

Tuonnit vanhoista ohjelmistoista

Vanhasta ohjelmistosta saadaan käytännössä aina tuotua asiakasrekisteri Eveliaan. Vanhasta ohjelmistosta riippuen myös tuoterekisteri ja ehkä jopa laskutushistoria saadaan tuotua.

Evelia Work -sovellus

Sinun tulee olla rekisteröitynyt Eveliakäyttäjäksi ennen ensimmäistä kirjautumista sovellukseen. Mikäli olet uusi Eveliakäyttäjä, olet saanut rekisteröitymislinkin sähköpostiisi, jonka kautta pääset tekemään rekisteröinnin. Mikäli olet jo rekisteröitynyt käyttäjäksi, on tunnuksesi sama sovellukseen kuin Eveliaan.

KIINNOSTUITKO?