fbpx

Mitkä neljä palvelua tulisi olla aloittavan yrittäjän hankintalistan kärjessä?

Yritystoiminnan alkutaipaleella, on yrittäjillä edessään monenlaisia tärkeitä hankintoja. Tässä blogikirjoituksessa nostamme esiin neljä mielestämme tärkeää palvelua, jotka aloittavan yrittäjän tulisi ensi kädessä hankkia.

1. Yritystili

Yritystili on yksi ensimmäisistä asioista, joita yrityksen kannattaa hankkia. 

Mikä yritystili on?

Yritystili on yrityksen maksuliikenteen hallintaan tarkoitettu tili. 

Miksi yritystili kannattaa hankkia?

Ensinnäkin, yritystili on käytännössä pakollinen hankinta osakeyhtiöille. Toiminimiyrittäjille taas yritystili ei ole pakollinen hankinta, mutta kuitenkin järkevä valinta. Näin voidaan helpommin pitää erillään yrityksen ja yrittäjän henkilökohtaiset tulot ja menot, jolla voidaan helpottaa esimerkiksi kirjanpidon tekoa. Toki myös yleisin rahavirran seuranta on huomattavasti helpompaa erillisellä yritystilillä.

2. Laskutusohjelma

Mikäli keräät asiakkailtasi maksut laskujen muodossa, on sopivan laskutusohjelman hankinta tärkeää. Monet perustelevat itselleen, ettei yritystoiminnan alussa ole vielä kannattavaa pistää rahaa laajempaan laskutusohjelmistoon, sillä sen toiminnoille ei tietämättömyyden takia oikeastaan nähdä vielä tarvetta.

 Työmäärän kasvaessa, voi toimimaton laskutusohjelma johtaa kuitenkin esimerkiksi laskutuksen ja näin ollen kassan kierron hidastumiseen, joka voi pahimmassa tapauksessa johtaa tilisaldon väliaikaiseen ehtymiseen. Vaikka yrityksen alkutaipaleella ei haittaisikaan, että laskun tekoon kuluu 0,5h, voi se tuntuakin hiemna eriltä, kun laskujen määrä kasvaa, eikä aika meinaa riittää ja uusille työtarjouksille joudutaan sanomaan ei.

Muistathan siis laskutusohjelmistoa valittaessa, että laskutusohjelmiston tarkoituksena on tukea yritystoimintaasi ja tehdä asioista helpompaa. Tämän takia ohjelmistoa hankittaessa tulisikin pohtia KUNNOLLA, mitä etuja kunnollinen ja juuri sinun yrityksellesi soveltuva ohjelmisto voisi tuoda ja kuinka paljon se voisi helpottaa, tehostaa ja kasvattaa yrityksesi toimintaa. Lue lisää aiemmasta blogikirjoituksestamme, miksi alakohtainen ohjelmisto on fiksu valinta myös uusille yrityksille.

Evelia soveltuu täydellisesti myös aloittavalle yrittäjälle

Evelia on suunnattu talotekniikka-alan yrityksille ja sen johdosta siitä löytyykin monia eri ominaisuuksia, joita juuri tämän alan yritykset tarvitsevat omassa töiden ja laskujen hallinnassaan. Laskutusta helpottavia ominaisuuksia Eveliasta löytyy esimerkiksi tukkureiden ajantasaiset hinnastot, sekä mahdollisuus tuoda omat aleluettelot, jonka avulla tuotteiden hinnoittelu on entistä helpompaa ja automatisoitua. 

Lue lisää Evelian alakohtaisista ominaisuksista.

3. Kirjanpito

Jokainen yrittäjä on kirjanpitovelvollinen, jonka vuoksi kirjanpito kuuluukin yrityksen ensimmäisiin hankintoihin. Kirjanpito voidaan hoitaa itse, mikäli osaamista löytyy, mutta useimmiten sen tekeminen kuitenkin ulkoistetaan alan osaavalle ammattilaiselle. 

Muista selvittää, tunteeko kirjanpitäjä toimialasi!

Toimialatuntemus helpottaa kirjanpitäjää tekemään työnsä nopeammin ja ymmärtämään erilaisia syy-seuraus-suhteita. Näin asioiden analysointiin ja opetteluun ei kulu turhaa aikaa ja asiat hoidetaan varmemmin oikealla tavalla. 

Evelia Tilit on talotekniikka- ja rakennusalaan erikoistunut tilitoimisto

Evelia Tilitoimisto palvelee kaikkia, niin pieniä kuin suuria yrityksiä toimialasta riippumatta. Erikoisosaamisena meiltä löytyy kuitenkin talotekniikka- ja rakennusalan vahva tuntemus yli 10 vuoden ajalta, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan toimialan tuntevaa palvelua.

Kun kirjanpitäjä tuntee toimialasi, sen TES:in, trendit, yleisesti käytössä olevat ohjelmistot ja muut alojen erityispiirteet, pystyy hän antamaan enemmän lisäarvoa yrityksesi kirjanpitoon ja opastamaan sinua asioissa, joihin et välttämättä itse tiennyt edes tarvitsevasi apua.

Meillä hyvän palvelun laadun takaa henkilökohtainen palvelu.  Asiakkaamme saavat käyttöönsä aina nimetyn kirjanpitäjän, joka tuntee yrityksen tilanteen. Tutustu nyt palveluihimme täältä: Evelia Tilit

4. Vakuutukset

Myös vakuutukset ovat tärkeä osa yritystoiminnan aloittamista. Esimerkiksi YEL-vakuutus on lakisääteinen vakuutus eli sen hankinta on jokaiselle yrittäjälle pakollista. YEL-vakuutus ei kuitenkaan ole ainoa vakuutus, jonka ottaminen kannattaa, sillä niiden avulla voidaan vähentää tietynlaisia riskejä. Mieti siis tarkkaan, mitkä vakuutukset ovat omalle yritystoiminnallesi järkevä valinta.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa