fbpx

Yleisohjelmisto vs. alakohtainen ohjelmisto

Laskutusohjelmistoja on olemassa joka lähtöön. On yleisohjelmistoja ja alakohtaisia ohjelmistoja, mutta mitä eroa näillä ohjelmistoilla on?

Yleisohjelmistojen erot alakohtaisiin ohjelmistoihin

Yleisohjelmistot on luotu puhtaasti kaikkien alojen yritysten laskutukseen eikä näistä yleensä löydy eri aloille tärkeitä ominaisuuksia. Yleislaskutusohjelmistoja voidaan toki käyttää melkeinpä millä tahansa alalla, mutta onko se kannattavaa?

Mitä ominaisuuksia talotekniikka-alan yritykset tarvitsevat, joita yleisohjelmistoista ei useimmiten löydy?

Hinnastot

Yleisohjelmistoista ei useimmiten löydy talotekniikka-alan yrityksille tärkeitä tukkureiden tuoteluetteloita ja hinnastoja. Moniin yleisohjelmistoihin saadaan itse luotua omia tuotteita, mutta monesti nämä tuotteet täytyy luoda käsin, joka jo itsessään on suuri työ. Ongelmaksi tässä muodostuu myös se, että tuotteiden hinnat pitää päivittää manuaalisesti joka kuukausi, jos yritys haluaa käyttää oikeita hintoja. Vaikka hinnastot saataisiin laitettua ohjelmistoon, saako sinne myös yrityksen omat ostohinnat? Jos ei, millä yritys seuraa katetta ja voi olla varma, ettei myy tuotteita liian alhaisella hinnalla?

Työmääräimet

Yleislaskutusohjelmilla luodaan laskuja, eikä niitä ole tarkoitettu töiden hallintaan. Moni pienempi yritys varmasti tässä kohtaa miettii, ettei itse tarvitse töidenhallintapuolta, sillä toiminta on niin pientä ja työntekijöitä on vain 1 tai 2. Tässä kohtaa kannattaa miettiä, miten tällä hetkellä yrityksessä toimitaan. Jaetaanko työt edelleen paperisina, jos niin tämä tarkoittaa sitä, että työntekijän on käytävä toimistolla ennen työpäivän aloittamista. Mitä jos tämä työmääräin tehtäisiinkin suoraan ohjelmistoon, josta työntekijä voisi vaikka omalla puhelimellaan käydä katsomassa työselosteen, kohteen ja ajankohdan, eikä tämä säästäisikin aikaa? Kaikki työn tiedot voidaan laittaa suoraan yhteen paikkaan, eikä niitä tarvitse kirjata enään uudelleen laskutusohjelmistoon. Tämä jos mikä säästää aikaa.

+ Paperimäärä vähenee huomattavasti.

Evelian alakohtaiset ominaisuudet

Evelia on suunnattu talotekniikka-alan yrityksille ja sen johdosta siitä löytyykin monia eri ominaisuuksia, joita juuri tämän alan yritykset tarvitsevat omassa töiden ja laskujen hallinnassaan. Tässä esimerkkejä ominaisuuksista, jotka tekevät Eveliasta sopivan juuri talotekniikka-alan yrityksille:

✔️ Suurimpien tukkureiden ajantasaiset OVH-hinnastot

Tukkurit, joiden hinnastot Eveliasta löytyy: Onninen, Ahlsell, SLO, Dahl, Rexel.

✔️ Mahdollisuus ajaa omat alelistat, joiden johdosta näet yrityksesi ostohinnat suoraan Eveliasta. Tämän avulla pystyt seuraamaan katetta ja tarkistamaan, miltä tukkurilta sinun kannattaa tuotteet hakea.

✔️ Sähköiset työmääräimet, jotka mahdollistavat töiden hallinnan ja töiden jakamisen työntekijöille täysin sähköisesti.

✔️ Työn ja laskun tiedoissa löytyy kentät työnjohtajalle, työmaanumerolle ja työselitteelle, jotka ovat olennaisia asioita talotekniikka-alan yrityksille.

✔️ Mahdollisuus tehdä käänteisen ALV:n työ ja lasku

✔️ Kohdelähtöisyys. Työt voidaan kohdistaa eri kohteille, joihin tallentuu työ-/huoltohistoria.

✔️ Ostolaskujen automaattinen kohdistuminen töille työnumeron perusteella

✔️ Projektinseuranta, työltä näet suoraan, kuinka paljon työltä on jo laskutettu ja minkä verran vielä laskuttamatta. Kohdistamalla ostolaskut työlle saat myös seurattua tarvikkeista jäänyttä katetta ja tämän avulla saat helposti arvioitua, kuinka kannattava kyseinen työ oli ja onko yrityksen hinnoittelu kohdillaan.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

KIINNOSTUITKO?