fbpx

Yrittäjä – Siirrä erääntyneet saatavat ajoissa perintään

Saatavien perintä on tärkeä kulmakivi yrityksen taloushallinnossa. Yrityksen kassa on ennustettavampi, mitä täsmällisemmin asiakkaat maksavat laskunsa. Eteen tulee kuitenkin tilanteita, kun maksuviiveitä ilmenee unohdusten ja mahdollisten maksuvaikeuksien vuoksiOn siis tärkeää, että seuraat yrityksesi erääntyviä saatavia säännöllisesti. 

Ennen tarkempia toimenpiteitä on hyvä selvittää, mistä laskujen maksamattomuus johtuu

Ennen tarkempia toimenpiteitä on hyvä selvittää, mistä laskujen maksamattomuus johtuu. Jos maksuviiveet ovat toistuvia, on syytä harkita perintätoimia. Mitä nopeammin siirrät saatavan perintään, sitä parempi mahdollisuus on kotiuttaa erääntynyt saatava. Ammattimainen asiakaspalvelu ja toimiva perintäprosessi ovat tehokkaita sekä asiakassuhteita kunnioittavia. Perintäpalveluissa noudatetaan hyvää perintätapaa sekä lainsäädäntöä.

Maksumuistutuksien merkitys perinnässä

Erääntyneestä saatavasta tulee lähettää aina ensin maksumuistutus ennen perintään siirtoaMaksumuistutuksen voit lähettää itse, mutta järkevintä on vapauttaa kädet jo tässä vaiheessa ja siirtää muistuttaminen perintätoimistosi hoidettavaksi. Monet yrittäjät kokevat maksumuistutuksen lähettämisen vaivalloisena, koska se on yleensä aikaa vievää työtä ja ei kuulu arkirutiineihin. Omia resurssejaan ei siis kannata tuhlata, vaan keskittyä itse liiketoiminnan pyörittämiseen. 

Maksumuistutuksen lähettäminen on edellytys sille, että saatava voidaan siirtää perintään ja perintätoimisto voi lähettää maksuvaatimuksen. Yritysperinnässä voidaan käyttää myös trattaperintää. Trattaperintää on kuitenkin rajoitettu vuoden alusta voimaan tulleen väliaikaisen perintälain muutoksen johdosta. Aiheesta voit lukea lisää täältä: Väliaikainen perintälain muutos.

Sujuvalla perinnällä nopeampi kassan kierto

Ilman tehokasta saatavien valvontaa ja oikea-aikaisia toimenpiteitä rahankierto yrityksessä hidastuu ja luottotappiot kasvavat. Sujuvien perintäpalveluiden avulla yrityksesi raha ei makaa asiakkaillasi vaan se on käytössä tililläsi.

Certum perintä

Siirrettyäsi saatavat Certum Perintäänasiantunteva perintätiimimme hoitaa sekä maksunvalvonnan että perinnänCertum Perintä on yrityksellesi panostus ammattimaiseen asiakaspalveluun 

Evelian asiakkaana voit luoda ja lähettää laskut suoraan Eveliasta ja siirtää ne joko verkkolaskuina tai laskuaineistona rajapinnan kautta meille.

Kirjoittajasta

Asiantuntijakirjoituksen meille tarjosi yhteistyökumppanimme Certumin perintätiimi

certum.fi

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa