fbpx

Tiedätkö, mitä maksat ohjelmistostasi?

Ohjelmistoissa on suuria eroja, mutta niin on myös niiden hinnoitteluissa. Toiset ovat kalliimpia kuin toiset, mikä usein selittyy ohjelmiston sisältämien ominaisuuksien takia. Jotkut ohjelmistot taas ovat vain yksinkertaisesti kalliimpia kuin toiset. Vaikka hinta edellä ei pitäisi koskaan mennä, kannattaa silti tarkistaa, että hinnoittelu on läpinäkyvää, järkevää, perusteltua ja mikä tärkeintä, että tiedät mitä todellisuudessa maksat. Tiedätkö sinä ohjelmistosi todelliset kulut?

Hinnoitteluperiaatteet

Kuten aiemmin mainittu, on eri ohjelmistojen hinnoitteluperiaatteet eriäviä. Tässä muutama esimerkki yleisimmistä hinnoitteluperiaatteista:

📈Liikevaihtoon perustuva hinnoittelu, jossa hinta määräytyy puhtaasti yrityksesi liikevaihtoon

✔️Yksi hinta sisältäen kaikki ohjelmiston ominaisuudet

↗️ Ominaisuuksien määrään perustuva hinnoittelu

Hinnoittelun läpinäkyvyys ja selkeys

Uutta ohjelmistoa hankkiessa tai nykyisen ohjelmiston hintoja läpi käydessäsi, on tärkeintä hinnoittelun läpinäkyvyys. Näin varmistat ettet maksa turhasta tai liikaa ja oikeasti tiedät, mitä maksat. Tässä kohtaa haluamme kuitenkin muistuttaa, että on hyvä pitää mielessä, että kunnollinen ohjelmisto ei ole vain pakollinen kulu, vaan parhaassa tapauksessa kannattava investointi, jonka tarkoituksena on tukea yritystoimintaasi ja tehdä se kannattavammaksiOhjelmistojen hinta ei myöskään koostu tyhjästä, sillä useimmiten astetta kalliimmat ohjelmistot sisältävät myös rutkasti enemmän toimintaa tehostavia ja helpottavia ominaisuuksia. Tämän takia ohjelmiston hintaa tarkastellessa tulisikin pohtia, mitä etuja se sinun yrityksellesi tuo. Oli ohjelmisto minkä hintainen tahansa ja toipa se kuinka paljon hyötyä tahansa, on hinnoittelun läpinäkyvyys kuitenkin ehdoton. Vain sen avulla voit oikeasti arvioida missä hinnoittelu menee ja varmistaa ettet maksa kuitenkaan liikaa. On myös hyvä pitää huolta siitä, onko ohjelmiston hinta nousemassa vuosittain tai jopa useammin ja missä määrin.

Tarkista ohjelmistoon kuuluvat lisäkulut

Tiettyjen ominaisuuksien voidaan olettaa kuuluvan ohjelmiston hintaan, joten pidä huolta ettet maksa ylimääräistä itsestään selvistä asioista tai, että osaat huomioida ne ohjelmiston hintoja vertaillessa. Varsinkin ohjelmistoa hankittaessa, tarkista mitä kaikkea sinulle esitelty ohjelmisto sisältää ja mitkä juoksevat lisäkulut tähän päälle tulee. Ohjelmistotarjoajan tulee mielestämme ilmoittaa selkeästi ja suoraan, jos lisämäksua kertyy.

Mahdolliset lisäkulut:

➕ Verkkolaskun lähetys ja vastaanotto (huom! hinnoissa eroja)

➕ Pankkiyhteys

➕ Lomakkeet

➕Lisäkäyttäjät

➕ Mobiilikäyttöliittymä

➕ Varmuuskopiointi

➕ Tukipalvelut

➕ Aloituskustannukset

➕ Koulutuskulut

 

Huom! Korkeat aloituskustannukset voivat sitouttaa sinut huonoonkin ohjelmistoon pitkäksi aikaa

Korkeat aloituskustannukset sitouttavat monet, valitettavasti myös huonoon ohjelmistoon pitkäksikin aikaa. Suuret aloituskulut kannattaa huomioida ohjelmistoa hankittaessa. Näitä ei kaikissa ohjelmistoissa ole, mutta mikäli päädyt ohjelmistoon, jonka käyttöönotosta maksat esimerkiksi 300€, pidä huolta että se on sen arvoinen ja että näet ohjelmiston palvelevan yritystäsi myös pidemmällä aikavälillä.

200€ ohjelmisto voi olla toiselle halpa, mutta toiselle kallis. Miksi?

Evelian hinnoittelu on läpinäkyvää

Mielestämme on tärkeää, että ohjelmistomme hinnoittelu on selkeä ja läpinäkyvä eikä sisällä yllättäviä piilokuluja, joista asiakas ei ole tietoinen. Evelian hinta on pidetty selkeänä sisältäen vain käyttäjätunnusmaksun, sekä lähetettyjen ja vastaaotettujen verkkolaskujen hinnan. Toisin sanoen, Evelian käyttäjähinta sisältää kaikki ohjelmiston ominaisuudet mukaan lukien sisäänrakennetun pankkiyhteyden ja mobiilikäyttöliittymän. Ainoat asiat, jotka hintaan vaikuttavat ovat: käyttäjien lukumäärä ja lähetettyjen sekä vastaanotettujen verkkolaskujen määrä.

Näistä Evelian hinta koostuu:

  • 1. käyttäjä on aina pääkäyttäjä, jonka hinta on 99€/kk (Sisältäen kaikki ohjelmiston ominaisuudet.)
  • Kaikki lisäkäyttäjät ovat 25€/kk (Sisältäen kaikki ohjelmiston ominaisuudet. Toki ominaisuuksia voidaan halutessa rajata esimerkiksi asentajanäkymästä.)
  • Verkkolaskujen lähetys ja vastaanottaminen 0,39€/kpl

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa