fbpx

Ohjelmiston hinta: maksa ennemmin laadusta ja luotettavuudesta

Ohjelmistoissa ja niiden hinnoittelussa voi olla suuria eroja. Useimmiten on niin, että ohjelmiston tarjoamat ominaisuudet ja hyödyt näkyvät hinnassa. Monelle hinta on merkittävä tekijä lopullisessa ostopäätöksessä.  Ohjelmiston hinta ei ole kuitenkaan ainoa asia, joka tulisi ottaa huomioon hankintaa ja ostopäätöstä tehdessä. 

Tässä blogissa käymme läpi ohjelmiston hinnoittelua ja sitä, miten hintaa tulisi tarkastella. Hintaa arvioitaessa tulisi huomioida ohjelmiston ominaisuuksien tuomat hyödyt yritystoiminnalle. Miten esimerkiksi laskutuksen nopeutuminen tehostaa kassan kiertoa ja miten manuaalisen työn väheneminen tehostaa työtä?

Hinnoitteluperiaatteita on erilaisia

Kaikki ohjelmistot eivät luonnollisesti noudata samoja hinnoitteluperiaatteita. Hinnoitteluperiaatteet voivat perustua esimerkiksi seuraaviin:

  • Liikevaihtoon perustuva hinnoittelu, jossa hinta määräytyy puhtaasti yrityksesi liikevaihtoon.
  • Yksi hinta sisältäen kaikki ohjelmiston ominaisuudet.
  • Ominaisuuksien määrään perustuva hinnoittelu.

Maksa ennemmin laadusta ja luotettavuudesta

Ohjelmiston hinta heijastelee usein ohjelmiston ominaisuuksia ja niiden tuottamaa lisäarvoa. Vaikka hinta on perustellusti monen kriteeri uutta ohjelmistoa hankittaessa, kannattaa aina myös punnita ohjelmiston tarjoamia hyötyjä omalle yritystoiminnalle.

Kun ohjelmiston hintaa arvioidaan, selvää on esimerkiksi se, että järkevällä ohjelmistoratkaisulla voi olla vaikutusta yrityksen kassan kiertoon asti. Monesti onkin syytä muistaa, että ohjelmisto voi tuoda yritykselle merkittäviä etuja hintaansa nähden:

  • Aikaa kuluu vähemmän, kun esimerkiksi laskutus hoituu ketterästi yhdessä paikassa.
  • Useat automatisoidut ominaisuudet säästävät aikaa eli rahaa.
  • Virhemarginaali pienenee, kun toimintoja automatisoidaan ja manuaalista työtä vähennetään.
  • Verkkolaskutus toimii ohjelmistossa tehokkaasti ja helposti.
  • Perintä on tehty helpoksi, ja ohjelmiston avulla on helpompi seurata yhdessä paikassa, jos maksusuorituksia uupuu. 
 

Laatu näkyykin usein esimerkiksi ohjelmiston toimivuudessa, helppokäyttöisyydessä ja ominaisuuksien käytettävyytenä. Jos nämä asiat mietityttävät, näihin saa vastauksen esimerkiksi ohjelmistotoimittajan demoesittelyssä, jossa ohjelmiston myyjä näyttää etäyhteysohjelman avulla, miten heidän ohjelmistonsa toimii. Jos ohjelmisto tuntuu oikealta jo esittelyssä, voit pyytää tarvittaessa ohjelmiston itsellesi testailtavaksi. Nappaa muutkin vinkkimme onnistuneeseen ohjelmiston hankintaan täältä.

Vaikka siis hinta voi tuntua korkealta, on tärkeää punnita myös hinnan sisältämiä hyötyjä, jotka tukevat ja tehostavat yritystoimintaa.

Evelian avulla tehostat yritystoimintaasi ja olet ketterämpi kuin kilpailijasi

Eveliassa on hyödynnetty nykyteknologiaa, jonka ansiosta se on selainpohjainen ja mobiilikäyttöinen ohjelmisto, joka kulkee mukanasi paikkaan kuin paikkaan. Evelian nykyaikaiset ominaisuudet antavat sinulle kaikki tarvittavat eväät kustannustehokkaampaan toimintaan. Tutustu Evelian ominaisuuksiin.

Lue lisää Evelian tarjoamista hyödyistä ja ominaisuuksista täältä tai lataa esitteemme alta.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa