fbpx

Miten taloushallinnon järjestelmällä voidaan tehostaa kassan kiertoa? 

Tehokas ja tarpeeksi nopea laskutus on yritykselle elintärkeää. Kun laskutusta tehdään oikeassa tahdissa, kassa kiertää ja yritystoiminnan ylläpitäminen sekä kehittäminen on helpompaa. Monelle yrittäjälle voikin tulla yritystoiminnassaan vastaan tilanne, jossa kassan kierto on liian hidasta ja laskuista on tarpeen muistutella. Näissä tilanteissa toimiva taloushallinnon järjestelmä voi tulla avuksi kassan kierron nopeuttamiseksi. Taloushallinnon järjestelmä huolehtii ennen kaikkea siitä, että kaikki tarvittava informaatio kulkee laskun lähettäjän ja saajan välillä – nopeasti ja vaivattomasti. 

Tässä blogissa käymme läpi niitä hyötyjä, joita taloushallinnon järjestelmä voi tuoda yritykselle nimenomaan kassan kiertoa ajatellen. 

Miten ja miksi kassan kiertoa vauhditetaan?

 Kun yrityksellä on nopea kassan kierto, myyntisaatavat saadaan nopeammin käyttöön ja yritys pysyy maksukykyisenä. Tällöin ei ole myöskään tarvetta huolehtia tilin saldon liiallisesta vaihtelusta, joka taas voi vaikeuttaa töiden vastaanottamista. Nopeampi kassan kierto varmistaa, että yrityksellä on valmius sopeutua liiketoiminnan vaihteleviin olosuhteisiin. Tätä varten on myös hyvä laatia kassavirtaennuste, joka helpottaa yritystoiminnan ennakoimista. Kassavirtaennusteesta voit lukea lisää täältä. 

Kun kassan kiertoa halutaan nopeuttaa, yksi toimiva keino on taloushallinnon järjestelmä. Ohjelmisto voi hoitaa puolestasi monet rutiinityöt, mikä helpottaa yrittäjän työtaakkaa, nopeuttaa laskutusprosesseja ja näin ollen kassan kiertoa. Järjestelmän avulla laskutus hoituu tehokkaasti ja helposti. 

Kuusi pointtia, miten taloushallinnon järjestelmä voi nopeuttaa kassan kiertoa

1. Aikaa kuluu vähemmän  

Usein sanotaan, että aika on rahaa. Sanonta pätee myös tässä tilanteessa. Jos laskutus hoidetaan vanhanaikaisesti ja manuaalisesti, aikaa kuluu myös enemmän työstä saatavien maksujen vastaanottamiseen. Jos taas laskutus hoidetaan järjestelmän avulla, aikaa kuluu vähemmän niin laskujen luontiin kuin lähettämiseenkin.  

2. Automatisoidut ominaisuudet 

Nykyaikaisten laskutusjärjestelmien monet toiminnot on automatisoitu, jonka avulla laskutukseen kuluu merkittävästi vähemmän aikaa samalla tehden siitä mielekkäämpää. Esimerkiksi Eveliassa laskutusta helpottavat ostolaskujen automatisoitu edelleenlaskutus, toistuvat laskut ja työt sekä valmiit hinnoittelusäännöstöt, joilla tuotteiden hinnat määrittyvät automatisoidusti oikealle tasolle perustuen yrityksen omiin ostohintoihin ja haluttuihin katteisiin. Kun toimintoja automatisoidaan, aikaa kuluu vähemmän manuaaliseen työhön ja virhemarginaali pienenee. 

3. Virhemarginaali pienenee, kun toimintoja automatisoidaan 

Manuaalinen työ vie aikaa ja altistaa virheille ja muille sattumuksille, jotka hidastavat laskutusta ja mahdollisesti syövät myös töiden katteita. Kun kaikki hoidetaan yhdessä ja samassa järjestelmässä automatisointia hyödyntäen, vähenee virheiden määrä, mikä taas vauhdittaa kassan kiertoa ja pitää töiden katteet kohdillaan. 

4. Verkkolaskutus on tehokasta ja helppoa 

Nykyaikainen laskutusjärjestelmä sisältää verkkolaskujen lähetysmahdollisuuden. Sen lisäksi, että laki vaatii yrityksiä lähettämään verkkolaskuja, nopeuttaa se niin laskun lähettämistä, kuin laskun saapumista asiakkaalle näin ollen vauhdittaen kassan kiertoa huomattavasti. Evelialla verkkolaskut lähtevät kätevästi verkkolaskuoperaattori Maventan kautta. Lue lisää verkkolaskutuksen hyödyistä täältä. 

5. Maksumuistutukset ja perintä on tehty helpoksi 

Muistutuslaskujen lähettäminen onnistuu järjestelmissä usein helposti parilla klikkauksella. Onkin selvää, että jos muistutukset ja perintä hoituvat ketterästi järjestelmässä, kassan kierto nopeutuu väistämättä. Esimerkiksi Eveliassa on helppo seurata, milloin on tarvetta muistutuksille tai perinnälle, sillä laskujen suoritukset päivittyvät täysin automatisoidusti ohjelmistoon. Näin ollen ohjelmiston avulla on helpompi seurata, mikäli jonkin laskun suoritus uupuu. Myös muistutusten automatisointi on mahdollista, mikä nopeuttaa entisestään rahan liikkumista, kuten automatisaatio ylipäätään. 

6. Pienistä ominaisuuksista syntyy merkittäviä etuja 

Nykyaikaiset laskutusjärjestelmät sisältävät paljon pieniä ominaisuuksia, joilla yhdessä syntyy merkittäviä etuja. Kun asioita ei tarvitse hoitaa manuaalisesti, lähtee lasku asiakkaalle usein huomattavasti ketterämmin, mikä luonnollisesti johtaa siihen, että myös asiakkaan maksu löytyy yrityksen tililtä nopeammin. Pienet yksityiskohdat luovat suuria etuja, jotka nopeuttavat laskutusta ja näin ollen kassan kiertoa. 

On siis selvää, että toimivalla taloushallinnon järjestelmällä voidaan monin keinoin helpottaa ja vauhdittaa laskutusta sekä näin ollen kassan kiertoa. Lue lisää Evelian ominaisuuksista täältä. 

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa