fbpx

Sähköinen kirjanpito ja sen hyödyt yrittäjälle

Taloushallinnon sähköistäminen on puhuttanut jo usean vuoden ajan, jonka ansiosta monet yritykset ovatkin siirtyneet sähköisempään toimintamalliin. Pelkästään omien toimintojen, kuten myynti- ja ostoreskontran, sekä kuittien, sähköistäminen ei kuitenkaan aina riitä, mikäli sähköisyydestä halutaan saada kaikki hyöty irti. Tästä johtuen perehdymmekin tässä blogissa tarkemmin siihen, miksi myös sähköinen kirjanpito on järkevä valinta, vaikkei kirjanpitoa yrityksen sisällä hoidettaisikaan.

Sähköisen kirjanpidon hyödyt yrittäjälle

Kirjanpito on vahvasti sidoksissa yrityksen muuhun taloushallintoon. Ellei kirjanpito ole samalla aaltopituudella yrityksen muun taloushallinnon kanssa, voidaan näin vesittää suuri osa sähköisyyden tuomista hyödyistä. Asia voidaan kuitenkin helposti korjata siirtymällä sähköiseen kirjanpitoon. Tässä muutama esimerkkihyöty, joista sinäkin voisit nauttia, mikäli kirjanpitosi siirtyisi sähköiseen malliin.

Pääset eroon tositteiden manuaalisesta toimittamisesta

Vaikka useimmissa yrityksissä kirjanpito on ulkoistettu tilitoimistolle, työllistää tositeaineistojen toimittaminen kirjanpitäjälle kuitenkin yrittäjää aina joissain määrin – varsinkin, jos ne toimitetaan paperisessa muodossa. Mikäli myös kirjanpito on sähköistetty, onnistuu tositteiden toimittaminen sähköisessä muodossa. Parhaassa tilanteessa, tositteita ei tarvitse lähettää edes sähköpostitse, vaan tiedot siirtyvät ohjelmasta toiseen integraation välityksellä.

Esimerkkitilanne

Yritys on sähköistänyt myyntilaskut, ostot, sekä kuitit, jotka saadaan ladattua sähköisiksi raporteisiksi parilla klikkauksella. Kirjanpitäjä ei kuitenkaan huoli pelkkiä raportteja, vaan vaatii kaikki tositteet edelleen paperisessa muodossa, jotka kirjaa sitten käsin kirjanpito-ohjelmaansa.

Ongelma = Yrittäjän työtä helpottaa toki ajallisesti myynti- ja ostoreskontran sähköistäminen. Sähköisten tositteiden hyödyt kuitenkin vesittyvät siinä tilanteessa, kun sähköisiä tositteita ruvetaan tulostamaan ja arkistoimaan mappeihin, jotka kerran kuukaudessa kiikutetaan yrittäjän toimesta kirjanpitäjälle. 

Ratkaisu = Mikäli myös kirjanpitäjä toimisi sähköisesti, voitaisiin tositteet toimittaa sähköisessä muodossa kirjanpitoon tai parhaassa tapauksessa kirjanpitäjä voisi itse hakea raportit yrittäjän laskutusohjelmasta. Näin yrittäjä ei joutuisi investoimaan omaa aikaansa läheskään yhtä paljon kirjanpidollisiin asioihin kuin aiemmin.

Helpotat arkistointia ja tiedojen etsimistä

Taloushallinnon ja kirjanpidon sähköistyessä helpottuu tietojen arkistointi ja tämän kautta myös vanhemman tiedon etsintä. Kun tositeaineistot säilytetään sähköisessä muodosssa, ei fyysisiä mappeja enää tarvita. Vuoden vanhoja sähköisiä tositteita on myös huomattavasti helpompi etsiä ohjelmistojen hakutoimintojen avulla verraten mappien selaamiseen.

Säästät kirjanpidon kustannuksissa

Vaikka taloushallinnon sähköistäminen säästää pääasiassa yrittäjän aikaa, on hyvä pitää mielessä, että säästöt ovat suoraan mitattavissa myös rahassa. Ensinnäkin yrittäjän aika on kallista. Kun sitä säästyy taloushallinnollisissa asioissa, voidaan se sijoittaa tuottavampaan työhön. Toiseksi, kun kirjanpito hoidetaan sähköisesti, kuluu siihen vähemmän aikaa perinteiseen paperikirjanpitoon verrattuna. Kirjanpidon sähköistyessä, tehostuu kirjanpitäjän työ, joka useimmiten näkyy positiivisesti kirjanpidon kustannuksissa.

Evelia Tilit on sähköinen tilitoimistokumppani

Me Evelia Tileillä palvelemme asiakkaita aina tarpeiden mukaan. Käytössämme on uusinta teknologiaa, jonka avulla pystymme halutessasi hoitamaan kirjanpidon täysin sähköisessä muodossa. Evelian asiakkaana etunasi on vahva tuntemus myös Evelia-ohjelmistosta. Tutustu palveluihimme osoitteessa: www.evelia.fi/tilitoimisto 

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa