fbpx

Automaation avulla tehokkaampi ostoreskontra

Yrityksen ostotalaskujen hallinta voi viedä yrittäjältä tuntikausia ja koitua valitettavan kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa laskuja käsitellään vielä täysin paperisessa muodossa, jolloin aikaa kuluu ylenpaltittomasti niiden käsittelyyn, arkistointiin, sekä kirjanpitoon. Jos tunnistat tästä itsesi, älä lannistu, sillä tähän on myös helpompi ja fiksumpi tapa – sähköinen ostoreskontra. Olemme aiemmissa blogikirjoituksissamme käsitelleet sitä, miksi ostolaskut kannattaa sisällyttää laskutusohjelmistoon. Mikäli olet missanut nämä kirjoitukset, löydät ne täältä. 

Mikäli käytössäsi on jo sähköinen ostoreskontra, hyvä. Tämäkään ei valitettavasti vielä tarkoita, että hommat olisivat niin sanotusti optimaalisessa tilanteessa, sillä ohjelmistoissakin on suuria eroja. Toiset ovat kirjanpitopohjaisia, joka tekee niistä yrittäjälle turhan monimutkaisen käyttää. Toiset taas voivat olla ajastaan jälkeen jääneitä, eivätkä näin ollen hyödynnä nykyajan teknologian tuomia mahdollisuuksia, kuten esimerkiksi automatisointia. Toiset taas voivat vaan olla huonon toteutuksen takia vaikeakäyttöisiä.

Tässä kirjoituksessa nostamme esiin, mikä vaikutus nykyaikaisuudella ja automatisaatiolla on ohjelmiston helppokäyttöisyyteen ostolaskujen hallinnassa. Nostamme myös esiin ne yleisimmät kipukohdat, joissa useimmat yrittäjät voisivat helpottaa omaa tekemistään fiksusti toimivan ohjelmiston avulla.

Automatisaation ja helppokäyttöisyyden edut

Moni yrittäjä voi varmasti allekirjoittaa kokeneensa monet laskutusohjelmistot turhan vaikeiksi käyttää. Tämä on usein myös syy siihen, miksi ohjelmiston vaihto tuntuu liian suurelta työmaalta, kun aiemmankin ohjelmiston opetteluun kului vuosia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki ohjelmistot olisivat samanlaisia ja yhtä vaikeita käyttää. 

Automatisaatiolla onkin suuri merkitys ohjelmiston helppokäyttöisyyteen, sillä sen avulla voidaan poistaa monet turhat välivaiheet, mikä nopeuttaa ja helpottaa käyttöä. Tämä vähentää inhimillisiä virheitä, jotka voivat välillä koitua erittäin kalliiksi. Toisin sanoen, nykyaikainen ohjelmisto, joka hoitaa yrittäjän työtehtäviä automatisointia hyödyntäen, on nopea käyttää sen suoraviivaisuuden, sekä helppokäyttöisyyden takia, on enemmän kuin kannattava hankinta. Sen avulla aikaasi vapautuu muille tuottavammille asioille ja asiat menee varmemmin oikein.

Automatisoinnin ja helppokäyttöisyyden edut:

✔️ Säästät aikaa ja rahaa, kun ”turhat” työvaiheet hoitaa ohjelmisto eikä sinä

✔️ Lisää tarkkuutta tekemiseen, sillä inhimilliset virheet poistuvat

✔️ Ostolaskujen hallinnasta tulee kokonaisvaltaisesti mukavampaa, kun asiat hoituvat helposti ja kustannustehokkaasti

Ostolaskujen hallinta Evelialla

Eveliassa ostolaskujen hallinta on tehty helppoksi ja nopeaksi, kun kaikki onnistuu yhdellä näkymällä ja automatisaatio hoitaa puolestasi ne ”turhat” työvaiheet. Vastaanotat, hyväksyt, maksat ja edelleenlaskutat ostolaskut vain muutamalla klikkauksella ja aikaa tähän kuluu noin minuutti.

Ostolaskujen tehokkaan ja helpon hallinnan mahdollistaa Evelian:

✔️ Selainpohjaisuus, joka tekee ohjelmistosta nopean käyttää. Sinun ei tarvitse odotella, että ohjelmisto latailee sivuja ja laskuja, kun kaikki tapahtuu muutamassa sekuntissa.

✔️ Helppo ja looginen käyttöjärjestelmä, jonka ansiosta sinun ei tarvitse seilata edestakaisin eri osioiden välillä hakeaksesi, hyväksyäksesi, maksaaksesi ja edelleenlaskuttaaksesi ostolaskut, vaan kaikki onnistuu yhdeltä näkymältä, loogisessa järjestyksessä.

✔️ Sisäänrakennettu pankkiyhteys, jonka ansiosta et tarvitse erillistä pankkiohjelmaa tai tiedostonsiirtoa. Tämä myös vähentää inhimillisiä virheitä, kuten unohdus siirtää aineisto tai käynnistää pankkiohjelma. 

✔️ Ohjelmiston automatisoidut toiminnot, kuten ostolaskujen automaattinen kohdistus työlle, automatisoitu varmuuskopiointi, jonka ansiosta sinun ei tarvitse enää arkistoida tai tallentaa tiedostoista kopioita, vaan ohjelmisto hoitaa kaiken puolestasi. Tietojen tallentuessa pilveen, sinulla on pääsy näihin tietoihin kaikilla laitteilla, eivätkä ne katoa, vaikka puhelimesi tai tietokoneesi menisi rikki. 

Evelian ostoreskontra ja kuittiskanneri auttavat jo monia talotekniikka- ja rakennusalan yrityksiä paperittomampaan ja tehokkaampaan arkeen. Mikäli haluat tutustua kyseisiin ominaisuuksiin sekä nähdä, miten voisit tehostaa oman yrityksesi arkea Evelian avulla, ilmoittaudu mukaan 31.03. klo 8:30-9:30 järjestettävään maksuttomaan webinaariin! 🎥

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa