fbpx

Miksi ostolaskut kannattaa sisällyttää laskutusohjelmaan? – OSA I

Ostolaskut eli ostot tarkoittavat niitä laskuja, jotka sisältävät tuotteita, jotka ostetaan tavarantoimittajilta ja jotka on tarkoitus myydä asiakkaille, sekä muita laskuja kuten esim. yrityksen muut kulut kuten puhelinlaskut. Ostolaskujen avulla voidaan helpottaa ja tehostaa koko laskuprosessia tarvikehankinnasta myyntilaskutukseen. Oletko joskus pohtinut, miksi ostolaskut kannattaa sisällyttää laskutusohjelmaan? Tai miksi ostolaskut kannattaa vastaanottaa sähköisessä muodossa? Seuraavassa blogitekstisarjassa tulemme käsittelemään, miten ostolaskuja voidaan hyödyntää Evelialla ja miksi ostolaskut kannattaa sisällyttää laskutusohjelmaan.

Ostot Eveliassa

Evelian täysversio sisältää ostolaskuosion. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että  yritys pystyy vastaanottamaan sähköiset ostolaskut suoraan Eveliaan Mavennan kautta. (Maventa on verkkolaskuoperaattori, jonka kautta sähköiset ostolaskut vastaanotetaan Eveliaan. Lue lisää Mavennasta tästä.) Evelia sisältää sisäänrakennetun pankkiyhteyden, jonka johdosta ostolaskut voidaan maksaa suoraan ohjelmasta eikä verkkopankkia tarvita. Toisin sanoen laskut saadaan hoidettua alusta loppuun yhdellä alustalla.

Miksi ostolaskut kannattaa sisällyttää laskutusohjelmaan?

Ostolaskuja voidaan hyödyntää monin eri tavoin kuten esimerkiksi:

✔️ Tukkureiden ostolaskujen edelleenlaskuttamisessa

✔️ Töiden ja urakoiden kateseurannassa

✔️ Sähköisessä muodossa vastaanotetut ostolaskut on paljon mukavampi hallita kuin pino papereita

✔️ Säästät aikaa ja rahaa

Tukkureiden ostolaskujen edelleenlaskuttaminen

Tukkureiden ostolaskut voidaan kohdistaa työlle tai urakalle, josta ne voidaan edelleenlaskuttaa asiakkaalta. Ostolaskut voidaan kohdistaa joko manuaalisesti tai kohdistamisessa voidaan käyttää automaattikohdistusta. Automaattinen kohdistus toimii niin, että työ luodaan Eveliaan, jolloin saadaan työnumero. Kun tukkurilta haetaan tavaraa työlle, annetaan heille työnumero, jonka he lisäävät laskulle. Kun ostolasku tulee Eveliaan, kohdistuu se automaattisesti oikealle työlle eikä manuaalista kohdistamista tarvita. Kätevää, eikö?

Töiden ja urakoiden kateseuranta

Kun ostolaskut kohdistetaan töille ja urakoille, laskee Evelia autommaattisesti niiden perusteella työlle kohdistuneet kulut, sekä vertaa kuluja laskutukseen ja laskee tämän perusteella työn tai urakan katteen.

Ajallinen sekä rahallinen säästö

Mieti, jos sinulla on esimerkiksi työ, jolle menee kymmenittäin eri tuotteita. Mitä jos voisit saada kyseiset tuotteet laskulle muutamalla klikkauksella? Kun ostolasku kohdistetaan työlle, tulee sieltä kerralla kaikki laskun sisältämät rivit, jolloin tähän määritetään vain kate. Voit kuvitella, miten paljon tämä säästää aikaa, jonka voit käyttää johonkin hyödyllisempään. Aikahan on rahaa.

Sähköisillä ostolaskuilla et säästä pelkästään aikaa vaan ihan oikeata rahaa, nimittäin kirjanpitokustannuksissa ja myyntilaskuissa. Kirjanpito helpottuu, kun ohjelma luo selkeät raportit ostotapahtumista, eikä kirjanpitäjän tarvitse käydä jokaista paperista ostolaskua läpi (tästä tarkemmin seuraavassa osassa). Myös myyntilaskutus tarkentuu, sillä kun tuotteet haetaan suoraan ostolaskuilta, voidaan määritellä juuri oikea kate %, sekä mitään ostettuja tuotteita ei unohdu myyntilaskulta.

Webinaari ostoreskontrasta

Haluatko nähdä, miten ostoreskontra toimii Eveliassa? Käy katsomassa tallenne webinaaristamme tästä

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa