fbpx

Miten laskutusjärjestelmällä voidaan tehostaa kassan kiertoa?

Usein puhutaan siitä että kassa ei kierrä ja laskuja tarvitsee muistutella, joko omasta toimesta tai ulkoisen toimijan harteita käyttäen. Toimintamalli ei ole väärä, mutta jos asiaa tarkastellaan koko laskutuksen elinkaaren ajalta katsoen niin lähes aina se syy johtuu jostain muusta kuin loppuasiakkaan maksuhaluttomuudesta. 

Kun tilaus asiakkaan suunnalta tehdään, on tässä silloin jo mietitty budjetointi ja se että tavara tai palvelu on kuitenkin jollain tavalla rahoitettu. Tämän kaltaisissa tapauksissa yleensä ensimmäinen reaktio on muistuttelu, juurikin joko omasta toimesta tai vaikkapa ulkoisen perintäyhtiön tekemänä. Toimenpide ehkä nopeuttaa maksua koska perintäyhtiön kirje saa aina aikaan reaktion, joko sen muistutuksen tai sitten pienimuotoisen pelon ylimääräisistä kuluista.

Voitaisiinko tämä estää tehokkaalla laskutusohjelmistolla?

Laskutusjärjestelmiä on valtavasti erilaisia mutta Evelian etu on se, että kaikki kulkevat yhdessä järjestelmässä, töiden hallinta, laskutus sekä osto- ja myyntireskontra. Kun työ vastaanotetaan tehdään työmääräys suoraan Eveliaan. Järjestelmään voidaan määritellä kaikki liikkuvat osat todella specifisti, kohde, asiakas, tilaaja, mahdollisimman tarkat työohjeet sekä esimerkiksi yllättävien lisätöiden varalta Eveliasta on mahdollista lähettää hyväksymispyyntö suoraan vaikka työmaalta asiakkaan yhteyshenkilölle mahdollisen lisätyön hyväksymiseksi. Nämä ovat juuri niitä kipukohtia mitkä saattavat aiheuttaa sen että kun tilauksen ja loppulaskut summat eivät kohtaa niin laskut eivät mene maksuun. Tässä kohtaa jos olisi tullut perintäkirje niin se olisi aiheuttanut kyllä laskun tietojen kaivamisen mutta enemmän tai vähemmän tunnelma olisi siinä myös voinut mennä pilalle. 

Laskun lähettäjä ja laskun saaja ovat jo siinä kohtaa yhteistyökumppaneita kun lasku on tehty, tähän väliin tarvitaan vain sellainen ohjelmisto joka hoitaa että kaikki tarvittava informaatio kulkee. 

Ja silloin kun kaikki tarvittavat elementit ovat laskulla niin järjestelmä myös itsessään pystyy lähettämään ne asiakkaan valitsemaan kanavaan. Eveliaan on integroitu suoraan sekä sähköpostilähetys että myös Maventan kautta liikkuva sähköinen lasku. Näin taas yksi rajapinta loistaa poissaolollaan ja laskutus on maksuun asti asiakkaan omissa käsissä. Tämä lisää sekä valvonnan helppoutta mutta on myös hyvää asiakaspalvelua laskutettavan asiakkaan suuntaan. 

Mutta koska tehtävästä työstä on aina myös omat kulunsa voit vastaanottaa ostolaskut suoraan Eveliaan ja kohdentaa ne tehdylle työlle. Näin kulut kustannuspaikoittain pysyvät selvillä mikä helpottaa myös jatkossa myyntiä kun katerakenteen seuranta on tehokasta. 

Pähkinänkuoressa voidaan todeta että kun koko laskutusprosessi on omissa käsissä on sen seuraaminen helppoa ja kassan kiertoaika nopeutuu varmasti. 

Haluatko että Evelian myyntitiimi esittelee ohjelmiston sinulle haluamanasi aikana etänä, valitse sinulle sopiva aika tästä.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa