fbpx

Evelian uudet ominaisuudet 10/2020

Eveliaan on nyt julkaistu uusi ohjelmistopäivitys, joka toi mukanaan useita uusia ominaisuuksina, kuten:

✔️ Itselleluovutuslomake

✔️ Mahdollisuus luoda erilaisia asiakasryhmiä, joita voidaan hyödyntää raporteissa, hinnoittelussa, maksuehdoissa jne.

✔️ Rakennusalan tiedonantovelvollisuus -raportointi

✔️ Palkkatapahtumien uudenlainen hyväksyntä

✔️ Ostolaskuriveille näkyviin kommenttikenttä

✔️ Työntekijän poistaminen resursointikalenterista

Itselleluovutuslomake

Eveliaan julkaistiin uusi lomake: itselleluovutuslomake, jota työntekijät voivat hyödyntää, kun he luovuttavat tietyn työvaiheen. Lomake löytyy työltä samasta paikasta, mistä kaikki muutkin lomakkeet löytyvät.

Evelian itselleluovutuslomake on:

✔️ Ensimmäinen lomake, joita voi tehdä useamman

✔️ Sisältää tarkan tapahtumalogin, jossa näkyy kaikki lomakkeeseen tehdyt muutokset, muutosten tekijän käyttäjätunnuksen mukaan, sekä muutoksenteko päivän ja ajan.

Asiakasryhmät ja niiden luonti

Eveliaan voidaan nyt luoda erilaisia asiakasryhmiä, kuten esimerkiksi: kanta-asiakkaat, sopimusasiakkaat, kuluttaja-asiakkaat tai yritysasiakkaat. Asiakasryhmille voidaan luoda omia hinnoittelusääntöjä, maksimimaksuehtoja, maksimiviivästyskorot jne. Tämän avulla hinnoittelua ja laskutusta saadaan automatisoitua ja helpotettua entisestään, kun suurempia määrä asiakkaita saadaan niputettua yhden ryhmän alle, jolla on samat säännöstöt.

Miten uusi asiakasryhmä luodaan?

Asiakasryhmät luodaan yrityksen omista perusasetuksista asiakasasetukset välilehden alta. Uutta asiakasryhmää luodessa, valitaan sille oma hinnoittelusäännöstö, viivästyskorkoprosentti, sekä maksuehto. Kun asiakasryhmä on luotu, voidaan asiakkaan taakse määrittää, mihin asiakasryhmään kukin asiakas kuuluu, jonka jälkeen hinnoittelu ja muut asetetut säännöt toimivat automaattisesti aina kyseistä asiakasta laskuttaessa.

Asetukset >> perusasetukset >> asiakasasetukset >> ”Lisää uusi” >> määrittele asiakasryhmälle nimi, lyhenne, hinnoittelusäännöstö, viivästyskorkoprosentti ja maksuehto = valmis

Vinkkejä asiakasryhmien käyttöön:

– Asiakasryhmä näkyy asiakaslistauksessa ja asiakaslistaus voidaan suodattaa asiakasryhmän mukaan

– Yhdellä asiakkaalla voi olla yksi pääryhmä sekä monta aliryhmää

– Raportointi: Asiakaslaskuraportti saadaan suodatettua asiakasryhmien mukaan

RTV-raportointi

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus velvoittaa yrityksiä ilmoittamaan yhteisten rakennustyömaiden urakka- ja työntekijätiedot Verohallinnolle. RTV-ilmoituksen tulee sisältää: työntekijäluettelo sekä urakkatiedot. Eveliasta saa nyt ladattua RTV-raportin, joka hakee automaattisesti kaikki RTV-raportointiin kuuluvat projektit. Raportti sisältää niin projekti- kuin työntekijätiedot.

RTV-raportoin käyttöönotto ja raporttien haku Eveliassa

RTV-raportti otetaan käyttöön aina projektilta eli, jotta tarvitut projektit lukeutuvat mukaan RTV-raportille, tulee jokaiselle projektille merkitä erikseen, mikäli ne kuuluvat rtv-raportin piiriin. Raportti hakee työntekijätiedot projektille merkittyjen henkilöiden mukaan eli ne henkilöt, jotka ovat tehneet työaikakirjauksia projektin työlle. Mikäli projektilla on käytössä esimerkiksi alihankkijoita, täytyy ne lisätä käsin projektin henkilöihin. 

Huom!

Ladatut rtv-rapsat tallentuvat talous-osion raportteihin, joista ne löytyy uudestaan myös jälkikäteen.

Palkkatapahtumien uudenlainen hyväksyntä

Palkkatapahtumien hyväksyntään on luotu täysin uusi osio, jolla tarkistat, muokkaat ja hyväksyt palkkatapahtumat entistä helpommin. Katso alta olevasta videosta, mistä tämä uusi osio löytyy ja mitä toimintoja se sisältää.

Ostolaskuriveillä näkyvissä nyt kommenttikenttä

Ostolaskun rivivälilehden rivilistaukseen on nyt tullut uusi kenttä ”kommentti”. Kommentti on vapaata tekstiä ja näkyy rivillä, mikäli laskun lähettäjä on sellaisen laskuun kirjoittanut esimerkiksi: ”Tilauksenne 102928…”.

Työntekijän poistaminen resursointikalenterista

Evelian töillä ja resursointikalenterissa näkyy automaattisesti kaikki Eveliaan lisätyt työntekijät. Ohjevideossa käydään läpi, miten poistat halutut työntekijät töiltä ja resursointikalenterista, mikäli tarve sitä vaatii.

Miten työntekijä saadaan pois resursointikalenterista ja töiltä?

Asetukset >> Työntekijät ja Roolit >> Valitse haluttu työntekijä >> Rastita ’’Ei resursoida’’ >> Tallenna

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa