fbpx

Laskurahoitus – mikä, kenelle, miksi?

Yrittäjänä maksujen odottelu kuulostaa varmasti monille tutulta. Hidas kassan kierto tuo haasteita päivittäiseen tekemiseen, sillä tällöin rahaa ei välttämättä ole silloin, kun sitä tarvittaisiin. Hitaan kassan kierron yleisiä syitä ovat pidentyneet maksuehdot, huonosti maksavat asiakkaat ja hidas laskutusprosessi. Tähän on kuitenkin yksinkertainen ratkaisu – laskurahoitus, jonka avulla rahat saadaan yrityksen tilille huomattavasti nopeammin. Tässä kirjoituksessa käymme tarkemmin läpi, mikä laskurahoitus on, kenelle se soveltuu ja miksi se kannattaa.

Mikä laskurahoitus oikeastaan on?

Laskurahoituksessa yritys myy myyntilaskunsa rahoitusyhtiölle, joka rahoittaa laskut. Näin yritys saa laskutetun laskun rahat tililleen 1-2 päivässä, eikä asiakkaan maksua tarvitse odotella viikkoja. Kun loppuasiakas on suorittanut laskun, lähettää rahoitusyhtiö tilitysraportin, jota tarvitaan kirjanpitoa varten. 

Laskurahoituspalveluita löytyy kuitenkin eri tasoisia. Yleisimpiä ovat laskujen myynti, jossa rahoitusyhtiö  pelkästään rahoittaa laskun sekä laajempi factoring rahoitus, jossa rahoitusyhtiö hoitaa koko laskutusprosessin.

Mitä se maksaa?

Laskurahoitus ei tietenkään ole täysin ilmaista, vaan rahoitusyhtiö ottaa sopimuksen mukaisen prosentuaalisen osuuden lähetetystä laskusta. Yleisesti ottaen rahoitusyhtiö nappaa laskun loppusummasta 2-10% palkkion, mutta tämä vaihtelee suuresti rahoitusyhtiöstä, sekä rahoitusyhtiön kanssa tehdystä sopimuksesta.

Mitä laskuja voit myydä rahoitusyhtiölle?

Laskujen myynnissä on erilaisia ehtoja riippuen rahoitusyhtiöstä, mutta yleisesti ottaen kaikki erääntymättömät laskut voidaan myydä, joiden loppuasiakkaana on yritys tai yhteisö. Jotkin rahoitusyhtiöt, kuten esimerkiksi LähiRahoitus rahoittaa myös yksityishenkilöille lähetetyt laskut, sekä projekteille kohdistetut laskut.

Mitä tapahtuu, jos asiakas ei maksa laskua?

Mikäli loppuasiakas ei jostain syystä maksa laskua, olisi laskusta loppujen lopuksi vastuussa täysin sopimuksesta riippuen joko sinä tai rahoitusyhtiö. Esimerkiksi LähiRahoituksella sinun on mahdollista hankkia luottovakuutus eli laskut on mahdollisuus vakuuttaa sen varalta, että vastapuoli menee konkurssiin tai yrityssaneeraukseen. Tällöin sinulla on mahdollisuus saada 90% rahoista, mikäli asiakkaan riskipisteet eivät ole liian alhaiset.

Kenelle laskurahoitus soveltuu?

Laskurahoitus ei tietenkään ole tarpeellinen, mikäli kassan kierto sujuu mutkitta ja tilin saldo on kunnossa ympäri vuoden. Mikäli kuitenkin yrityksesi kärsii joistakin seuraavista ongelmista, on laskurahoitus todennäköisesti oikea valinta sinulle:

– Hidas kassan kierto

– Pidentyneet maksuehdot esimerkiksi suuremmissa töissä

– Hankalasti maksavat asiakkaat

– Kausivaihtelua liiketoiminnassa, joka vaikeuttaa kassan hallintaa

– Luottotappiota

Miksi laskurahoitus kannattaa?

Laskurahoitus on fiksu valinta, sillä sen avulla yritys saa muunnettua laskut rahaksi lähes tulkoon saman tien. Tämän ansiosta yrityksen rahavirta kulkee tasaiseen tahtiin, kun maksuja ei tarvitse odotella viikkoja, eikä näin ollen kassa pääse kuihtumaan maksamattomien laskujen takia.

Miksi laskurahoitus kannattaa:

✔️ Nopeuttaa kassan kiertoa

✔️ Auttaa yritystä sopeutumaan paremmin yhteistyökumppaneiden maksuaikoihin

✔️ Turvaa paremmin palkanmaksun

✔️ Vähentää laskutukseen kuluvaa aikaa, mikäli käytössäsi on rahoitusyhtiön tekemä maksuvalvonta

✔️ Tukee yrityksen kasvua, kun investointeja ei tarvitse lykätä maksusuorituksia odotellessa

Laskurahoitus Eveliassa

Eveliasta löytyy integraatio Lähirahoituksen laskurahoitukseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pystyt lähettämään laskut sähköisessä muodossa LähiRahoitukselle suoraan Eveliasta yhtä nappia painamalla. Kun käytössäsi on LähiRahoituksen laskurahoitus, saat rahat tilillesi 1-2 päivän kuluessa. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse itse huolehtia maksuvalvonnasta tai perinnästä, kun LähiRahoitus hoitaa sen puolestasi.

Evelian asiakkaana sinulla on myös oikeus ilmaiseen LähiRahoituksen tarvekartoitukseen yrityksesi tilanteesta sekä neuvottelemaamme hinnoitteluun heidän palveluille. Mikäli haluat kuulla lisää, ota yhteyttää myyntiimme 010 3377 333 tai myynti@evelia.fi.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa