fbpx

Palkanlaskennan ulkoistaminen, miksi se kannattaa?

Palkanlaskennan ulkoistaminen ei ole sidottu tiettyyn rajapiikkiin, vaan ulkoistaminen voidaan tehdä, oli työntekijöitä sitten yksi tai 100. Mutta, miksi palkanlaskennan ulkoistaminen kannattaa? Tässä kirjoituksessa esittelemme ulkoistetun palkanlaskennan neljä hyötyä.

Ulkoistetun palkanlaskennan hyödyt

Yksi ulkoistamisen yleisimmistä syistä on ajan puute. Kun palkanlaskenta ulkoistetaan, voi yrittäjä hyvin mielin luottaa, että palkanlaskenta sujuu ongelmitta ja aikaa vapautuu ydinosaamiseen. Ulkoistetun palkanlaskennan neljä suurinta etua ovatkin:

  1. Palkat maksetaan työntekijöille aina oikein ja ajallaan
  2. Voit jättää työehtosopimuksen tulkinnan ammattilaisen harteille
  3. Asiantunteva palkanlaskija hallitsee uusimmat muutokset ja lainsäädännöt
  4. Sinulle jää aikaa keskittyä itse ydinbisnekseesi

1. Palkat oikein ja ajallaan

Kun palkat laskee alan ammattilainen, joka tietää, mitä tekee, voi yrittäjä luottaa siihen, että palkanlaskenta menee aina oikein ja se tehdään ajallaan. Palkkojen oikea-aikaisuus on erittäin merkittävä osa yritystoimintaa, sillä työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara, jonka vuoksi palkanmaksun toimivuudesta kannattaa pitää kynsin ja hampain kiinni.

2. Työehtosopimuksen tulkinta ammattilaisen harteilla

Palkat muodostuvat eri aloilla eri tavalla, kyseisen alan TES:in mukaisesti. Talotekniikka- ja rakennusalojen palkanlaskennat eroavat muista aloista esimerkiksi arkipyhissä ja niiden korvattavuuksissa, lisissä, sekä sairaslomien käsittelyssä, joka on erilaista jopa sähkö- ja LVI-alojen välillä. Toki kuka tahansa voi lukea TES:iä, mutta se vie aikaa, eikä tekeminen ole tällöin yhtä kustannustehokasta. Kun palkanlaskenta on ulkoistettu, voidaan TES:in tulkinta jättää ammattilaisen harteille, jolloin yrittäjä säästää omaa aikaansa.

3. Asiantunteva palkanlaskija aina ajantasalla uusimmista muutoksista

Kun ulkoistat palkanlaskennan alan ammattilaiselle, pitää hän huolta siitä, että kaikki uusimmat muutokset on aina huomioitu. Palkanlaskentaan liittyy TES:in lisäksi myös monia eri lakeja, jotka muuttuvat melko tiuhaan tahtiin. Palkanlaskija, joka tekee palkanlaskentaa työkseen päivittäin, on väistämättäkin paremmin ajantasalla palkanlaskentaan liittyvistä muutoksista. Yrittäjälle taas muutoksissa ajantasalla pysyminen vaatii eri tavalla työtä, jonka vuoksi ulkoistettuna, on tämäkin homma tehokkaampaa.

4. Enemmän aikaa ydinbisnekseen

Kun tietyt hallinnolliset työt, kuten esimerkiksi palkanlaskenta, ulkoistetaan, vapauttaa se automaattisesti yrittäjän aikaa. Palkanlaskenta ei useimmiten ole yrittäjien ydinosaamista, jonka vuoksi omat taidot on järkevämpi hyödyntää siellä, missä ne tuottavat parhaiten tulosta. 

Evelia Tilit – Luotettavaa ja asiantuntevaa palkanlaskentaa

Meiltä saat palkanlaskennan ja palkkahallinnon palvelut räätälöidysti aina tarpeidesi mukaan. Erikoisosaamisena meiltä löytyy talotekniikka- ja rakennusalan vahva tuntemus yli 10 vuoden ajalta, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan ammattitaitoista ja luotettavaa toimialan tuntevaa palvelua.

Mikäli palkanlaskentasi kaipaa päivitystä, ota meihin yhteyttä niin keskustellaan lisää.

heidi@evelia.fi

0400 128 084

Lue lisää Evelia Tilien palveluista.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa