fbpx

Kuka maksaa paperitöihin kuluneen aikasi?

Kuka maksaa paperitöihin kuluneen aikasi – sinä vai asiakkaasi? Teetkö paperityöt työpäivien ulkopuolella – iltaisin tai viikonloppuisin niihin kuluneita työtunteja keneltäkään laskuttamatta? Ellet ole aiemmin pohtinut tähän muuta vaihtoehtoa, voisi olla hyvä aika ottaa hetki ja lukea tämä kirjoitus aiheesta, antamaan sinulle todennäköisesti uudenlaista perspektiiviä asioihin, joiden avulla voit tehostaa yrityksesi toimintaa niin, että kaikki paperityöt eivät jäisi sinne työpäivien ulkopuolelle ja osasta niistä voisit myös laskuttaa asiakkaitasi – täysin oikeutetusti.

Paperityöt ovat usein se ”näkymätön”, mutta kuitenkin erittäin olennainen osa yritysten arkea alasta riippumatta. Usein paperityöt hoidetaan toimistolta käsin päivittäin, kerran viikossa tai kuukaudessa yrityksen toimialasta, koosta ja toimitavoista riippuen. Pienyrityksille, joissa paperitöitä usein hoitaa yrittäjä itse, löytyy aikaa laskuttamiselle ja muille paperihommille valitettavan usein vasta työpäivän jälkeen – iltaisin ja viikonloppuisin. Mitä, jos voisit vähentää toimistossa, kotona ja työpäivän ulkopuolella paperitöihin kuluvaa aikaa  ja siirtää edes osan näistä työtunneista toimistolta työmaalle sekä laskutettavien tuntien piiriin? Noh, tämähän onnistuu selainpohjaisilla ja mobiilikäyttöisillä ohjelmistoilla, jotka nykyteknologia meille mahdollistaa.

No miten sitä nykyteknologiaa voidaan sitten hyödyntää?

Nykyajan teknologia mahdollistaa mukana kulkevat laskutus- ja toiminnanohjausohjelmistot, joiden ansiosta sinun ei enää tarvitse olla sidottuna toimistossa tai kotona sijaitsevaan pöytäkoneeseen tai läppäriin, vaan voit hoitaa näitä asioita jo pitkin päivää asiakkaan luona liikkeellä ollessa. Mikäli edes osa päivittäisistä paperitöistä saadaan siirrettyä toimistolta työmaalle, säästetään näin ollen kuukausitasolla huomattavasti aikaa ja rahaa. 

Yleisimmät päivittäiset paperihommat, kuten lomakkeiden täytöt, tarvikkeiden ja tuntien kirjaaminen paperille ja näiden uudelleenkirjaaminen toiminnanohjaus- tai laskutusohjelmaan toimistolla vie yllättävän paljon aikaa. Tämä ei myöskään ole se kustannustehokkain toimitapa, vaikka se paperi ja kynä voikin joskus vanhan tottumuksen takia tuntua nopeammalta ja fiksummalta vaihtoehdolta. Mikäli käytössäsi on mukana kulkeva ohjelmisto, voi lomakkeet täyttää, sekä tunnit ja tarvikkeet kirjata ohjelmistoon jo suoraan asiakkaan luona. Asiakas ei myöskään varmasti pahastuisi, mikäli nämä kirjaukset luettaisiin mukaan laskutettavaan työaikaan. Näin ollen säästyisit tarpeettomalta toimiston penkin kulutukselta sekä saisit laskuttaa tehdystä työstä oikeutetun summan.

Muutama pähkinä purtavaksi, miksi se kannattaa

Pähkinänkuoressa voidaankin siis todeta, että nykytekniikkaa hyödyntävillä toimitavoilla voit tehostaa yrityksesi toimintaa ja pitää huolen siitä, ettet turhaan anna kilpailijoillesi kilpailuetua. No mitkä ne edut nyt sitten olikaan?

🌰 Asiat eivät jää roikkumaan ja säästät aikaa, kun lomakkeet, tunnit ja tarvikkeet kirjataan heti kentällä suoraan ohjelmistoon, eikä ensin paperille ja myöhemmin ohjelmistoon. Kun kulutat paperihommiin vähempi aikaa toimistolla, voit hyödyntää tämän ajan muihin töihin tai ihan vain ottaa ne illat ja viikonloput ansaitusti vapaiksi. Voit myös laskuttaa tunneista, jotka normaalisti olisit tehnyt toimistolla.

🌰 Kassankierto nopeutuu. Tilanteen salliessa, varsinkin pienemmissä töissä lasku voidaan tehdä valmiiksi ja lähettää samantien jo asiakkaan luona ja näin ollen kassankierto luonnollisesti nopeutuu.

🌰 Kasvatat yrityksesi kannattavuutta, siirtämällä laskuttamattomia toimistotöitä kentälle. Vaikka kyse voikin olla muutamasta minuutista per kohde, on lopputulema kuukausitasolla melko korkea. Mikäli epäilet vielä, laskeppa 5 min. per kohde, kerro tämä kohteiden summalla, joissa yrityksesi on viimeisen kuukauden aikana työskennellyt. Tämän jälkeen kerro nämä tunnit tuntihinnallasi. Varmasti jokaiselle yritykselle kelpaa nämä eurot, joita ei välttämättä ole aiemmin lainkaan sisällytetty laskuihin.

Evelialla tehostat toimintaa kaikilla yllä mainituilla osa-alueilla

Eveliassa on hyödynnetty nykyteknologiaa, jonka ansiosta se onkin selainpohjainen ja mobiilikäyttöinen ohjelmisto, joka kulkee mukanasi paikkaan kuin paikkaan. Evelian nykyaikaiset ominaisuudet antaa sinulle kaikki tarvittavat eväät, kustannustehokkaampaan toimintaan. Olisiko sinun aika päivittää ohjelmasi nykypäivään? Varaa Evelian maksuton etäesittely tästä ja olet askeleen lähempänä menestyksekkäämpää yritystoimintaa.

Jaa kirjoitus

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla Evelian uusimmista toiminnoista sekä ajankohtaisista uutisista.

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa