fbpx

Evelian nykyaikaisuus lisännyt toiminnan tehokkuutta

Pro Kelpo Oy on vuoden 2019 helmikuussa toimintansa aloittanut talotekniikka- ja rakennusalan yritys, jonka toiminta sijoittuu PK-seudulle sekä Jyväskylän alueelle. Yrityksen takana ovat Joni Varonen, Pentti Vanhamäki, Marko Lepoaho ja Olli Konttinen. Jonilla on LVI-alalta 10 vuoden yrittäjä- ja 12 vuoden työkokemus, Markolta taas löytyy yli 20 vuoden kokemus korjausrakentamisesta ja Pentiltä yli 20 vuoden kokemus kylpyhuoneista ja laattatöistä. Joni vastaa yrityksen LVI-palveluista ja Olli kosteuskartoituksen mentoroinnista PK-seudulla, kun taas Pentti ja Marko hoitavat remontointipalveluita Jyväskylän alueella. Tähän asiakastarinaan pääsimme haastattelemaan yhtä yrityksen perustajista, Joni Varosta. 

Pro Kelpo Oy – Kokonaisvaltaista palvelua

Pro Kelpo Oy on erikoistunut rakennusten ongelmien korjaamiseen sekä LVI-tekniseen huoltoon. Yrityksen käytössä on useiden kymmenien vuosien kokemus alalta sekä ajanmukaisin osaaminen niin korjattavista rakenteista, kuin materiaaleista. Yritys tarjoaa LVI-palveluita PK-seudulla ja remontointipalveluita Jyväskylän päässä.

Pro Kelpo Oy on yrityksenä vielä nuori, vaikka kokemusta yrityksen tekijöiltä löytyy jo useiden kymmenien vuosien takaa. Tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa ja kehittää toimintaa kokonaisvaltaiseksi palveluksi.

''Visionamme on rakentaa kokonaisvaltainen palvelu, jolloin voimme palvella asiakkaitamme kartoituksesta loppusilaukseen saakka.''

Uusi ohjelmisto käyttöön mutkattomasti

Kaikilla yrityksen osakkailla oli jo ennestään useamman vuoden kokemus niin yrittäjyydestä kuin toimialastakin. Näin ollen myös toimialan työkalut ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi. 

Eveliaan Joni törmäsi vuoden 2018 lokakuussa järjestetyissä FinnBuild-messuilla. Yritys päätti lähteä testaamaan Eveliaa sen selainpohjaisuuden sekä hinnan takia. Jonin mukaan ohjelmiston käyttöönotto sujui mutkitta. 

''Aika pitkälti otettiin ohjelmisto käyttöön itsenäisesti kokeilemalla ja testailemalla sitä. Pientä briiffausta saatiin perusasetuksien kanssa, mitä mistäkin tapahtuu. Kohdelähtöisyyttä käytiin myös hieman läpi, sillä se oli täysin uudenlainen juttu, mitä ei aiemmissa käyttämissämme ohjelmistoissa ole ollut. Mikäli meille tuli kysyttävää ohjelmiston käyttöön liittyen, olimme yhteydessä esimerkiksi ohjelmiston sisällä olevan chatin kautta, josta saatiin aina heti vastaus. Sähäkkä asiakaspalvelu Evelialta ainakin löytyy.''

Jonin mukaan positiivisia yllätyksiä Evelian käytössä on tullut esimerkiksi alelistojen viennin helppous ja yksinkertaisuus Eveliaan yllätti Jonin täysin.

''Kyllä siinä hetken epäili, kun se meille ensimmäisen kerran näytettiin, että noinkohan helposti tuo voi käydä, mutta kyllä se vaan niin helposti onnistui.''

Selainpohjaisuus tärkein uusi ominaisuus

Evelian selainpohjaisuus sai alunperinkin yrityksen valitsemaan Evelian. Nykyään tämä kyseinen ominaisuus onkin osoittautunut erittäin tärkeäksi osaksi kokonaisuutta tuoden paljon uusia mahdollisuuksia, joiden avulla toimintaa on pystytty helpottamaan ja tehostamaan.

''Tietokoneen kantaminen työmaalle oli useimmiten varsin raskasta. Nyt selainpohjaisella ohjelmistolla, samat hommat onnistuu kentällä puhelimella tai Ipadilla. Evelian ansiosta yrityksen ei myöskään tarvitse enää pelata paperisten keikkalappujen kanssa, vaan kaikki saadaan hoidettua täysin sähköisessä muodossa.

Paperisten lappujen kanssa pelaaminen on riskialtista, kun niissä on aina suuri katoamisen riski. Pahimmassa tapauksessa siinä kadonneessa paperissa on kirjattuna useamman tonnin tavarat ja työt. Sitten kun se paperi on kadonnut ja aletaan ulkomuistista pohtimaan, mitä pari kolme viikkoa sitten menikään kyseiselle työmaalle, niin melko todennäköisesti aivan kaikki tavarat ja tunnit ei siihen laskulle päädy.''

”Paperisten lappujen kanssa pelaaminen on riskialtista, kun niissä on aina suuri katoamisen riski.” – Joni Varonen

Evelian nykyaikaisuus lisännyt toiminnan sähköisyyttä

Yrityksen kaikki ostolaskut tulevat nykyään suoraan Eveliaan, jossa ne käsitellään alusta loppuun. Ostolaskujen kohdistaminen töille mahdollistaa töiden katteiden helpon seurannan, mikä on Jonin mukaan heille uusi ominaisuus. 

''Evelian myötä ostolaskujen hallinta on muuttunut paljon helpommaksi. Uudet automatisoidut toiminnot, kuten esimerkiksi ostolaskujen automaattikohdennus töille helpottaa todella paljon edelleenlaskutusta, kun enää ei tarvitse itse kirjata käsin ostolasurivejä laskulle. Tässä näkyy ihan selkeä ajallinen säästö.''

Pro Kelpo Oy siirtyi Evelian myötä myös sähköiseen työajanseurantaan, joka on tuonut merkittävää ajallista säästöä.

''Aiemmin ollaan totuttu kirjaamaan työtunnit paperille ja tällöin tuntien kirjaus oli kyllä todella työllistävää. Nyt puhelimella kirjatut tunnit päivittyy automaattisesti työlle ja tuntilistoille. Paljon saadaan automatisoitua ja vähennettyä työvaiheita Evelian avulla, mikä säästää tietysti paljon omaa aikaa.''

Miksi Evelia?

''Evelia on toimiva, helppokäyttöinen ja selkeä. Ohjelma toimii loogisesti ja huomaa, että kehityksessä on oikeasti mietitty sen käyttäjiä. Asioita ei tehdä turhan monimutkaisesti silloin, kun ne on mahdollista tehdä helpommallakin tavalla''.

Jonin tavoitat numerosta 040 355 9566

www.prokelpo.fi

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa