fbpx

Toimiva laskutusohjelmisto yrittäjän parhaimpia sijoituksia

Kanta-Hämeen Turengissa toimivalla LVI SiWi Oy:n perustajalla, Simo Willströmillä, tuli juuri kaksi vuotta täyteen yrittäjänä toimimisesta. Alakohtaista kokemusta ja ammattitaidon vahvistusta Willströmillä on kuitenkin kertynyt jo useiden vuosien ajan ja LVI-ala on yrittäjän sanojen mukaan hänen suuri intohimonsa. 

Isompien työmaiden myötä yritys kasvuun

Simo Willströmillä ei ollut alkujaan ajatuksena kasvattaa LVI SiWi:ä yhden miehen firmasta sen isommaksi. Mielenkiintoiset työtarjoukset kuitenkin johdattivat Willströmin tienristeykseen, jossa hänen täytyi tehdä valinta, lähteäkö kasvattamaan yritystoimintaansa vai pysyäkö yhden miehen työmaissa. 

”Silloin kun lähdin yrittäjäksi, niin minullahan oli täysin se ajatus, että riittää, että saan itselleni leivän pöytään. Onnistumisien myötä kuitenkin työt ovat poikineet lisää töitä. Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että työt ovat löytäneet luokseni ja olen niitä nöyrästi ottanut vastaan. Pyrin aina tekemään työni 110% tehokkuudella, ja uskon että se on se syy, minkä takia niitä töitä poikiikin. Olen saanut luottoa siihen, että asiakkaiden mielestä LVI SiWi on hyvä ja luotettava toimija.

En ehtinyt vuottakaan tehdä töitä yksin yrityksessäni, kun minulle tuli vastaan tarjouspyyntöjä isommista kohteista. Edellisen työni ansiosta itselläni oli jo tietämystä sekä itsevarmuutta ja vahvuutta siitä, että kykenisin ottamaan vastaan isompia tarjouksia. Omat käteni eivät kuitenkaan olisi riittäneet hoitamaan yksin näitä kohteita, joten jouduin valinnan eteen; haluanko jatkaa yksin pienempien työmaiden parissa vai otanko haasteen vastaan, ja lähden toteuttamaan yrityksen kasvua työntekijöiden palkkaamisen muodossa.”

Simo Willström oli valmis ottamaan haasteen vastaan ja jo vajaan vuoden yrittäjyyden jälkeen hän päätyi palkkaamaan ensimmäisen työntekijänsä. Tänä päivänä yritys työllistää kolme työntekijää. Edelleenkään Willströmille ei ole itse yrityksen koko niin tärkeää, vaan se, että hänen yrityksensä pystyy tarjoamaan ja tekemään mielenkiintoisia töitä ja kohteita. Simo Willströmille laadukkaan palvelun tarjoaminen on hänen ammattiylpeytensä, ja osaavista työntekijöistä hän haluaa pitää kynsin ja hampain kiinni.

Toimivasta laskutusohjelmistosta ei säästetä!

Simo Willströmille oli päivänselvä asia, että hän haluaa alusta alkaen kunnolliset työkalut työnhallintaan ja laskutukseen.  

”Jo yritystä perustaessa minulla oli selkeä ajatus siitä, että haluan heti kunnolliset työkalut itselleni. Olin huomannut joiltakin kollegoiltani ajatustavan, että toiminnan ollessa vielä pienempää, myös laskuttaminen ja työnhallinta hoituu paperi ja kynä – menetelmällä. Itse en halunnut lähteä siihen edes yrittäjyyden alkutaipaleella, sillä mielestäni laskutusohjelmisto ei ole ollut silloin eikä myöhemmin oikea paikka säästää. On järkevää hankkia heti yrittäjyyden alusta asti tehokasta työtä tukevat välineet.”

 Mielestäni laskutusohjelmisto ei ole oikea paikka säästää. – Simo Willström 

Oikeilla työkaluilla turvallinen kasvu

Sattuman myötä Simo Willström törmäsi Eveliaan, josta hän kiinnostui heti nykyaikaisuuden ja alakohtaisuuden vuoksi.

”Evelian nimeen törmäsin sattumalta jossakin. Lähdin sitten tutustumaan tähän Eveliaan kotisivujen kautta, ja kiinnostuin siitä heti. Olin toki tutustunut muihinkin, jo pidempään toimineisiin ohjelmistoihin, mutta en halunnut kangistua vanhoihin totuttuihin kaavoihin. Olin avoimin mielin liikkeellä, ja Evelia vaikutti potentiaaliselta vaihtoehdolta sen nykyaikaisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.”

Willström oli vaikuttunut siitä, että vaikka Evelia olikin nuori yritys, taustalta löytyi paljon tietämystä alasta. Itse Evelia-ohjelmiston hinnoittelu oli yrittäjälle piste i:n päälle, kun yhteen hintaan sisältyi kaikki ominaisuudet eikä tarvinnut itse koota palapelistä eri lisenssien tai lisäosien avulla omiin tarpeisiin sopivaa käyttöliittymää.  Selkeä ota tai jätä – tyyli ihastutti Simo Willströmiä, ja hän päätyi kokeilemaan Eveliaa 

“Kiinnostus Eveliaa kohtaan sai vahvistuksen, kun sain kuulla, että Evelian taustalla on pidempiaikainen kokemus niin alakohtaisista ohjelmistoista kuin ruohonjuuritason työskentelystäkin. Lähdin sitten kokeilemaan Eveliaa, ja nyt tämä ‘’kokeilu’’ on kestänyt kaksi vuotta eikä loppua näy. Olen siis erittäin tyytyväinen, että uskaltauduin kokeilemaan nykyaikaista ohjelmistoa.”

Evelian käyttö on vahvistanut entisestään Willströmin ajatusta siitä, että oli fiksua ottaa kunnon alakohtainen ohjelmisto käyttöön heti yrityksen alusta alkaen. Toimiva laskutusohjelmisto sen monipuolisineen ominaisuuksineen ovat tukeneet yrityksen turvallista kasvua.

“Jälkikäteen ajateltuna olen todella tyytyväinen, että lähdin Evelian kelkkaan jo yrityksen alkumetreiltä lähtien. Nyt kun oman yrityksen toiminta on kasvanut ja vauhti kiihtynyt, uuden ohjelmiston opettelu olisi varmasti haastavampaa. On huikeaa, että minulla on ollut alusta asti oikeat työkalut niin työnhallintaan, tarjouslaskentaan kuin projektien seurantaankin. Jo alusta alkaen minulla on ollut valmiudet isompaankin toimintaan, jolla mahdollistaa yrityksen turvallinen kasvu.''

Laskutus kuuluu jokapäiväisiin rutiineihin

Yrittäjällä oli selkeä käsitys jo ennen yrityksen perustamista, että yrittäjyydessä kaiken A ja O on tasaisesti virtaava kassa. Laskutus on siis otettava jokapäiväiseksi rutiiniksi, jotta tämä tavoite saavutettaisiin.  

”Minulle on ollut päivänselvä asia, ettei laskuja kannata kasvattaa vinoksi pinoksi ennen niiden lähettämistä, vaan kannattaa pyrkiä siihen, että saa laskut mahdollisimman nopeasti eteenpäin, jotta kassavirta saadaan soljumaan tasaisesti.”

Siinäkin mielessä Evelia on ollut yrittäjälle loistava työkalu, sillä laskutus on saatu niin automatisoiduksi, ettei laskujen lähettämiseen tarvitse uhrata montaa minuuttia päivässä. 

“Laskutus on tehty Eveliassa hyvin helpoksi ja mukavaksi. Meillä työntekijät käyvät kirjaamassa omat tuntinsa suoraan työlähetteelle, ja tarvikkeet tulevat monesti ostolaskujen kautta automaattisesti työn riveille. Ei tarvitse kuin katsoa sopiva kateprosentti ja ohjelma hoitaa loput; laskee oikean hinnan ja ei muuta kuin lasku eteenpäin. Pakko todeta, että kyllä tämä laskuttaminen on nopeaa ja mukavaa Evelialla.“

Helppokäyttöisyys ei ole vain sananhelinää

Simo Willström myöntää, ettei tietotekniikka ole hänen vahvin osa-alueensa. Sen takia myös alkuun uuden selainpohjaisen ohjelmiston opettelu jännitti. Jännitys oli kuitenkin turhaa, sillä Evelian käyttö on tehty niin selkeäksi ja helpoksi, ettei se vaadi ihmeellisiä tietoteknisiä taitoja, jotta sitä pystyisi käyttämään. 

‘’On hienoa, että ohjelmisto voi olla niin yksinkertainen, että pystyy itse päättelemään asioita ja sisäistämään nopeasti erilaiset uudet toiminnot.’’ – Simo Willström 

”Itselläni ei ole mitkään vahvat taidot tietotekniikassa. Evelian käytössä se ei ole ollut kuitenkaan jarruna – päinvastoin. Evelian käyttö on tehty niin simppeliksi, että jopa uusien ominaisuuksien tullessa itsekseen tutustumalla ja kokeilemalla hoksaa useimmiten niiden tarkoituksen ja käyttötavan. On hienoa, että ohjelmisto voi olla niin yksinkertainen, että pystyy itse päättelemään asioita ja sisäistämään nopeasti erilaiset uudet toiminnot. Aina on tietysti myös saanut apua ja opastusta, kun on sitä kaivannut – yksin tämän ohjelmiston kanssa ei ole tarvinnut jäädä. Pähkinänkuoressa voisikin sanoa, että parhaat asiat Eveliassa on sen selkeys ja helppokäyttöisyys.”

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa