fbpx

Oikealla ohjelmistolla saumaton yhteistyö

Kuusamon LVI Palvelu Oy on syksyllä 2018 perustettu LVI-alan yritys, jonka toimenkuvaan kuuluu niin urakointi- kuin kunnossapitotyötkin. Työnkuvan lisäksi myös asiakaskunnan repertuaari on laidasta laitaan; Kuusamon LVI Palvelu Oy palvelee niin yksityis- kuin yritysasiakkaita, taloyhtiöitä unohtamatta.

Henri Patosalmi, joka toimii yrityksen toimitusjohtajana, palkkasi muutaman vuoden yritystoiminnan jälkeen ensimmäisen työntekijänsä avuksi. Kasvu on ollut yrityksellä huima, ja tänä päivänä yritys työllistääkin jo kymmenkunta työntekijää. Yritys toimii pääasiassa kotipaikkakunnallaan Kuusamossa, mutta tekee toisinaan työkeikkoja myös sen lähikuntiin, kuten Sallaan, Posioon ja Taivalkoskelle.  

Ensiaskel kohti Eveliaa

Eveliasta yrittäjä kuuli ensimmäistä kertaa yrittäjäkollegansa kanssa jutellessa ohjelmistoasioista. Tämän innoittamana Henri Patosalmi lähtikin tutustumaan Eveliaan kotisivujen kautta keväällä, ja olikin sen myötä itse Evelian myyntiin yhteydessä.

“Minulla on ollut yrityksen alusta alkaen sama kirjanpitäjä, jolla on paikallinen ja pienempi yritys. Yksi tärkein kriteeri ohjelmistokartoituksessa olikin, että voisin pitää tutun kirjanpitäjäni, jonka käyttämä kirjanpito-ohjelma sopisi yhteen toiminnanohjausjärjestelmäni kanssa. Kun selvisi, että kirjanpitäjäni käyttämä kirjanpito-ohjelma toimii yhdessä Evelian kanssa, vahvisti tämä päätöstä tutustua tarkemmin Eveliaan. Olinkin sitten Evelian myyntiin yhteydessä ja siitä se lähtikin nopeasti etenemään.”

Pyörät alkoivatkin pyörimään nopeasti, kun ensimmäinen askel oli otettu.

“Aika pikaisesti yhteydenoton jälkeen me pidettiin Evelian myynnin kanssa palaveri, missä katsottiin ohjelmistoa läpi. Hyvin nopealla aikataululla saatiin myös tarjous ja räätälöityä yrityksellemme sopiva ratkaisu, juuri sellainen mitä me tarvitsimmekin. Toki myös Evelia-ohjelmiston hinta tuntui kohtuulliselta. Evelian edut nousivat korkeimmalle kaikista ohjelmistovaihtoehdoista.”

“Hyvin nopealla aikataululla saatiin tarjous ja räätälöityä yrityksellemme sopiva ratkaisu, juuri sellainen mitä me tarvitsimmekin.” Henri Patosalmi

Ohjelmistonvaihto voi olla yllättävän helppoa

Eipä aikaakaan, kun Henri teki päätöksen ja halusi vaihtaa toiminnanohjausjärjestelmän Eveliaan. Vaihdon kivuttomuus yllätti yrittäjän.

“Kaikki muutoksethan ovat aina vähän jännittäviä, varsinkin kun arki on kiireistä, puhelin soi jatkuvasti ja työmaat ovat kesken. Silloin on vaikea keskittyä pitkiin palavereihin. Evelian vaihto meni kyllä sujuvammin, mitä osasi odottaa. Myyjä oli paljon matkassa mukana, ja ei tarvinnut montaa palaveria ottaa, kun alkoi olemaan jo kaikki tarvittava tieto ohjelmiston sisällä. Sujavasti meni koko prosessi.”

Ohjelmiston nopean käyttöönoton lisäksi myös itse ohjelmiston opettelu kävi sulavasti.

“Kyllähän me kerrasta alettiin Eveliaa käyttämään. Ensimmäisen, vai oliko se toisen etäpalaverin jälkeen oli ohjelmisto jo täysin käytettävissä. Maanantaina oli Evelian käyttöönotto ja jo tiistaina ei tarvinnut vanhasta ohjelmistosta enää katsoa muuta kuin keskeneräinen laskutus pois alta.”

Nykyaikainen ohjelmisto mahdollistaa moneen

Vaikka yritys ei ole vielä ottanut Eveliassa kaikkia toiminnallisuuksia käyttöönsä, on heillä kuitenkin vakaa aikomus hyödyntää koko ajan enemmän ja enemmän Evelian sisältämiä ominaisuuksia yrityksen toiminnan tukemiseksi. Evelia-ohjelmiston suureksi eduksi onkin noussut se, että ohjelmiston käyttöönotto ei vaadi jokaisen toiminnallisuuden käyttämistä alusta asti, vaan niitä voi pikkuhiljaa ottaa käyttöön omien resurssien ja tarpeiden mukaan.

“Pikkuhiljaa ollaan alettu hyödyntämään myös esimerkiksi Evelian projektiseurannan ja tarjouslaskennan työkaluja. Yrityksellämme on myös jonkin verran myymälämyyntiä, ja Evelian Kassa-toiminto meillä onkin ollut käytössä ihan alusta saakka. Kassatoiminto onkin ollut mielestämme hyvin selkeä ja helppokäyttöinen ominaisuus. Tarkoitus olisi ensi vuoden puolella hyödyntää myös laajemmin työajanseurantaa sekä mobiilisovellusta työmailla.”

Nojan laskurahoituspalvelulla mielenrauhaa

Yrittäjälle oli selkeä juttu, että laskutus ja myyntireskontran hoito on yritystoiminnan sujuvuuden näkökulmasta se kaikista tärkein asia, jonka täytyy todellakin toimia sujuvasti. Evelian integraatiokumppanin Noja Rahoituksen laskurahoituspalvelun ansiosta yrittäjä on saanut tasaisen ja varman kassankierron.

“Laskutuksen ja myyntireskontran helppo hoitaminen ja mutkaton toimivuus oli tietysti se ykkösasia, mikä uudessa ohjelmassa täytyy toimia ja tämä on Evelialle siirryttyämme saavutettu. Siirryttyämme Evelian asiakkaaksi, otimme melko nopeasti myös Noja Rahoituksen laskurahoituksen käyttöömme. Olin jo aiemmin kartoittanut laskurahoituspalvelun tarjoajia, ja kun sain tietää, että Eveliasta löytyy integraatio Nojaan, oli se selkeä peli sillä. Nojan ja Evelian yhdistäminen on mennyt kyllä todella hyvin, olen ollut erittäin tyytyväinen tähän palvelukokonaisuuteen.”

“Laskutuksen ja myyntireskontran helppo hoitaminen ja mutkaton toimivuus oli tietysti se ykkösasia, mikä uudessa ohjelmassa täytyy toimia ja tämä on Evelialle siirryttyämme saavutettu.’’ Henri Patosalmi

Myös ylipäätään sähköisen laskutuksen merkitys on korostunut Evelian myötä yrittäjälle.

“Aiemmassa järjestelmässä minulla ei ollut käytössä lainkaan sähköistä laskutusta. Onhan homma helpottunut huimasti sen myötä. Erityisesti isoa helpotusta on tuonut se, että ostolaskut saadaan nyt suoraan Eveliaan. Se on ollut kyllä yksi isoimpia hyötyjä nykyisessä järjestelmässä, kun en ole niitä aiemmin hyödyntänyt. Myös laskujen suoritusten seuranta on helppoa, kun suorituksen näkyvät Eveliassa automatisoidusti.”

Evelialta saa tukea silloin, kun sitä tarvitsee

Vanhaan ohjelmistoon verrattuna myös tukipuoli on hoitunut saumatta Evelialla. Vaikka yrittäjän ei olekaan usein tarvinnut olla yhteyksissä asiakaspalveluun, on hän kuitenkin tarpeen vaatiessa saanut aina yhteyden pikaisesti. Ongelmatilanteetkin” ohjelmistovaihdon myötä ovat olleet pääasiassa jonkun toiminnallisuuden varmistusta tai tarkistusta jonkun asian oikeaoppiseen hoitamiseen.

“Edellisen ohjelmiston aikana asiakas- ja tukipalvelut alkoivat jossain vaiheessa ontumaan. Ei saatu ongelmatilanteita ratkeamaan, tai jos saatiin, niin niissä meni todella kauan aikaa. Siinä tuli väistämättäkin sellainen olo, että hinta ja palvelun taso eivät kohdanneet.

Evelian sisäisen tukichatin kautta olen saanut asiat aina nopeasti hoidettua. Toki voin myös soitella tuen numeroon, koska joskus on helpompi selittää asia puhelimitse kuin kirjoittaa asia auki. Kumpaakin kautta olen saanut aina hommat hoidettua, eikä nyt ylipäätään mitään ongelmatilanteita ole edes ollut montaa. Olen ollut jopa yllättynyt, miten nopeasti on asiat Evelian tuessa hoidettu. Nopea vastausaika on erittäin tärkeää, varsinkin kun kysymys liittyy vaikkapa laskutukseen liittyvään kysymykseen. Näin laskutus ei hidastu ainakaan Eveliasta johtuen.”

Oikeilla ohjelmistoilla saumaton yhteistyö

Yhteistyö luottokirjanpitäjän kanssa sujuu yrittäjällä edelleen saumattomasti. Siinä missä yrittäjä itse on ollut tyytyväinen Evelian toiminnallisuuksiin ja palveluun, myös kirjanpito ja siihen liittyvä yhteistyö rullaa sujuvasti.

“Kirjanpitäjäni tekee itsenäisesti Eveliassa kaikki tarvittavat, kuten tositteiden tiliöinnit ja kirjanpitoaineistojen luonnit. Hän on myös ollut suoraan yhteydessä Evelian tukeen, jos on jotain kysyttävää tullut; minun ei ole tarvinnut olla siinä välikätenä ollenkaan. Se puoli lähti kyllä myös rullaamaan sujuvasti heti alusta asti.”

Eveliaa on helppo suositella

Pähkinänkuoreen yrittäjä ynnääkin, että Evelia on selkeä ja helppo ohjelmisto, jota hän mielellään suosittelee myös kollegoilleen.

“Suosittelen ehdottomasti Eveliaa LVI-alan kollegoilleni. En ole ohjelmistosta juuri huonoja puolia löytänyt, ja tuskin niitä enää löydänkään, kun on näin pitkälle jo päästy. Evelia on ehdottoman selkeä ohjelmisto. Voisinkin pähkinänkuoressa sanoa, että Evelian toiminnallisuudet ovat selkeät ja helppokäyttöiset. Sen lisäksi hinta-laatusuhde kohtaa ohjelmistossa. En voi kuin suositella!”

“En ole ohjelmistosta juuri huonoja puolia löytänyt, ja tuskin niitä enää löydänkään, kun on näin pitkälle päästy. Evelia on ehdottoman selkeä ohjelmisto.” – Henri Patosalmi

Ota ensimmäinen askel kohti kannattavampaa liiketoimintaa