fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uuden kohteen luonti

Tässä ohjeessa käydään läpi, miten luot uuden kohteen Eveliaan.

Miksi luoda kohde?

Eveliassa töitä voidaan käsitellä kohdelähtöisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet työt lisätään aina sekä kohteelle että asiakkaalle. Kohdelähtöisyyden takana on ajatus, että suurinta osaa kohteissa työskentelevistä ihmisistä kiinnostaa oikeasti juuri kohteen työlistaus ja työhistoria. Asiakkaan työhistoriaa taas tarvitaan usein vain laskutukseen liittyvissä asioissa.

Eveliassa kohteen voi jakaa hierarkkisesti pienempiin alikohteisiin. Alikohde voi olla esimerkiksi kesämökin rantasauna tai isommissa kohteissa voidaan luoda hierarkkinen rakenne, jossa eri rakennukset, osastot, tekniset tilat ja vaikka yksittäiset laitteet eritellään omiksi kohteikseen. Kohderakenne helpottaa töiden, muistioiden ja dokumenttien selaamista kentällä sekä yleisesti kohteiden ja työhistorian hallintaa. 

Katso myös ohje alikohteen luonnista täältä.

Eveliassa uuden kohteen voi luoda kahdella eri tavalla:

  1. Kohderekisteristä 
  2. Suoraan työltä tai projektilta

Uuden kohteen luonti kohderekisteristä

Jos lisäät kohteelle y-tunnuksen tai verkkolaskuosoitteen, tämä yliajaa laskutusvaiheessa asiakkaan laskutustiedot. Toisin sanoen, älä täytä näitä kenttiä mikäli kohde ei ole se, jota laskutetaan.

Aseta kohteelle halutessasi hinnoittelusäännöstö. Mikäli kohteelle on asetettu hinnoittelusäännöstö, määräytyy kohteelle kirjattujen tuntien, ostojen ja tarvikkeiden hinnat sen mukaisesti.

Lisää kohteelle asiakas.

Huom.! Voit luoda kohteelle myös alikohteita. Katso ohje täältä.

Uuden kohteen luonti työltä/projektilta